Nieuws

Worlds 2019: Fnatic schrijft geschiedenis, drie Europese teams door

19 oktober 2019, 18:27

In een knotsgekke zevende speeldag in de Group Stage van Worlds 2019 is het Fnatic als derde Europese team gelukt om de volgende ronde te bereiken. Na Splyce en G2 Esports wisten ook de mannen van Fnatic hun groep te overleven. RNG werd het grote slachtoffer van deze stunt en gaat voor het eerst in de geschiedenis nu al naar huis.

Royal Never Give Up - SKT T1

De dag begon direct met een kraker tussen SKT en RNG, die de vorige keer ook al een heerlijke game lieten zien. Toen won SKT en nu was het resultaat ook niet anders. RNG gaf in de early game wat tegengas en wist zelfs eventjes de goldlead te grijpen. Toch was het uiteindelijk de drievoudige wereldkampioen die de beslissende gevechten won en vooral ADC die met Kai'Sa een perfecte game speelde maakte indruk.

Clutch Gaming - Fnatic

Het Noord-Amerikaans Clutch moest winnen van Fnatic om te kunnen hopen van een plaats in de knock-outfase van deze editie van Worlds. Er was een gevecht van ruim 40 minuten nodig om tot een winnaar te komen en ondanks vrij dominant en agressief spel van Clutch was Fnatic uiteindelijk het team dat de winst binnen wist te slepen. Rekkles speelde voor het eerst dit toernooi een traditionele ADC en pakte direct de spotlight. Door dit verliest was Clutch definitief uitgeschakeld.

SKT T1 - Fnatic

Een van de grote titelkandidaten, het Koreaanse SKT, had de mogelijkheid om de groepsfase foutloos door te komen, maar had niet gerekend op een vlammende aanpak van Fnatic. De Europeanen lieten zien niet bang te zijn voor SKT en speelden wederom met Rekkles op een traditionele ADC. De aanpak bleek te werken en in een moordend snel tempo pakte Fnatic de tweede winst van de dag en kon het zich klaar gaan maken voor de beslissende wedstrijd tegen RNG.

Clutch Gaming - RNG

De wedstrijd tussen Clutch en RNG was er eentje voor spelen bonen aangezien Clutch al uitgeschakeld was en RNG aan het einde van de dag van Fnatic moest winnen om de groepsfase te overleven. Lange tijd bleef het verschil minimaal en kon RNG niet meer dan 2000 gold voorsprong nemen, maar na ongeveer 26 minuten was Baron voldoende voor het Chinese team om de kleine voorsprong uit te bouwen. Clutch Gaming verliest op deze manier ook haar vijfde game van de groepsfase.

SKT T1 - Clutch Gaming

De afscheidswedstrijd van Clutch dit WK is tegen SKT en de Koreanen hadden geen zin om nog meer games te verliezen na de onverwachtse nederlaag tegen Fnatic eerder op de dag. Khan, Clid én Teddy eindigden de game alledrie zonder deaths en SKT verzekerde zich na iets meer dan een half uur van de overwinning. Geen foutloze groepsfase van de Koreanen, maar wel een overtuigende.

Fnatic - Royal Never Give Up

Eerder dit WK was RNG veel te sterk voor Fnatic en de geschiedenis leert ook dat de Europeanen bijna nooit van Uzi en zijn team winnen. Dit keer was alles anders, want al vanaf de eerste paar minuten greep Fnatic dominant de leiding. Met Rekkles opnieuw op Xayah, zoals eerder vandaag, had de Europese botlane zelfs een voorsprong op die van RNG. Het roamen van Hylissang met Pyke pakte keer op keer gunstig uit en ook de andere leden van het team speelden een nagenoeg perfecte game. Iets meer dan een half uur had Fnatic nodig om met een 10.000 gold lead de game uiteindelijk te winnen en een van de titelfavorieten uit het toernooi te stoten. Dankzij deze overwinning plaatsen voor het eerst in de geschiedenis drie Europese teams zich voor de knock-outfase.

Uitslagen 19 oktober

Royal Never Give Up - SKT **0-1
**Clutch Gaming - Fnatic 0-1
SKT T1 - Fnatic 0-1
Clutch Gaming - RNG 0-1
SKT T1 - Clutch Gaming 1-0
Fnatic - RNG 1-0

Eindstand groep C

1. SKT T1 (5-1)
2. Fnatic (4-2)
3. RNG (3-3)
4. Clutch Gaming (0-6)