Nieuws

Worlds 2019: Westerse teams sneuvelen, G2 blijft overeind

15 oktober 2019, 20:11

Het was geen goede dag voor de Westerse teams op het Wereldkampioenschap League of Legends. Op de vierde dag van de groepsfase wist alleen G2 Esports te winnen in Berlijn. Fnatic, Clutch Gaming en Splyce verloren allen van Aziatische teams.

Royal Never Give Up - Fnatic

Fnatic en RNG namen het in de eerste game van de dag tegen elkaar op. Met sterspelers Uzi en Rekkles beloofde dat een prachtig spektakel in de botlane, maar dat kwam er niet. Rekkles speelde Morgana en support Hylissang speelde Blitzcrank. Hoewel Fnatic het wel probeerde kwamen ze flink tekort tegen RNG. Uzi werd te sterk en Fnatic was gewoon niet goed genoeg deze game. Een dure nederlaag voor Fnatic in de strijd om plaatsing voor de knock-outfase.

Clutch Gaming vs SK Telecom T1

SKT maakte een game later gehakt van Clutch Gaming. SKT's Faker stond binnen een kwartier op vier kills waardoor zijn Akali was niet te stoppen was. Ondanks de eenzijdige game (10K goldlead en drie Infernal Dragons voor SKT) was het wel een bijzondere game voor Huni en Faker. De oud-teamgenoten namen het na een aantal jaar weer tegen elkaar op. Ook ingame moesten de twee elkaar hebben, maar het was wel Faker die aan het langste eind trok. SKT blijft ongeslagen na de eerste week van de groepsfase.

FunPlus Phoenix vs GAM Esports

De Vietnamese VCS staat bekend om haar snelle games en GAM Esports staat bekend om haar explosieve en creatieve speelstijl. Het beloofde daardoor een snelle en dodelijke game te worden. GAM had een sterke early game comp met scaling elementen en FunPlus had een late game teamcompositie. Het was echter FunPlus dat snel op voorspong kwam en het Vietnamese schip begon sneller te zinken toen de Chinese equipe binnen 10 minuten 7 kills kon bijschrijven. Géén enkel team heeft op Worlds dit jaar zo'n grote goldlead weten te pakken als FunPlus in deze game wist te doen, namelijk 7000 gold. Het was vooral jungler Tian die niet te stoppen was. Vedius omschreef de game pakkend: "GAM zit vol illusionisten! Kijk hoe snel ze van de map verdwijnen." De wedstrijd was binnen 24 minuten voorbij en is daarmee de kortste game tot nu toe op Worlds 2019.

Splyce vs J Team

Voor beide teams was deze wedstrijd erg belangrijk. Niet alleen win je van een directe concurrent maar ook sluit je aan bij FunPlus Phoenix in de kop van de groep. Splyce begon de game met een slimme laneswap. Tristana en Leona werden naar de toplane gestuurd om zo Rest vroeg op een achterstand te zetten. Splyce gooide dit voordeel echter volledig weg tijdens een slechte towerdive. Vanaf daar bleef de game een kwartier lang gelijk op gaan. J Team wist hierna een aantal goede picks te maken en een kleine lead uit te bouwen. Splyce kon alleen scalen en moest krachteloos toezien hoe J Team drie keer Baron Nashor en de Elder Dragon kon nemen. Uiteindelijk verliep de game zó langzaam dat Splyce met Tristana en Karthus kon scalen, maar het was al te laat. J Team pakt na een zeer steriele en uitgerekte game en belangrijke overwinning.

Cloud9 vs Griffin

Cloud 9 en Griffin streden onderling om aansluiting bij groepshoofd G2 Esports. Beide teams kozen voor een compositie zonder ADC en C9 speelde een oude LCS favoriet: Sona-Tahm Kench. Griffin speelde, net zoals Fnatic eerder deze week, Garen-Yuumi. De game begon langzaam omdat beide teams elkaar voorzichtig aftastten. Hierdoor werd er vooral farm gehaald. Dat ging lang zo door, totdat Garen zo sterk werd dat geheel C9 hem niet meer in bedwang kon houden door het gemis van een hypercarry. Het was niet duidelijk wat Cloud 9 probeerde te spelen en het spel kwam niet uit de verf. Langzaam kon Griffin de game dus overnemen. Het duurde wel ruim 40 minuten voordat het Koreaanse team kon eindigen konden eindigen. 

Hong Kong Attitude vs G2 Esports

G2 Esports begon sterk tegen Hong Kong Attitude. Caps wist binnen drie minuten een kill op M1ssion te maken om nog geen halve minuut later de botlane van HKA op te vegen. G2 was op dreef en Caps had op Syndra een flinke voorsprong. HKA gaf niet op en kwam zelfs op een flinke kill-lead toen G2 wel heel nonchalant begon te spelen. Vooral Mikyx was de pineut en sneuvelde zeker vier keer binnen een kwartier. De knop ging om bij G2 en er werd serieuzer gespeeld. Zo serieus zelfs dat de game na één enkele Baron en twee zeer eenzijdige teamfights alweer voorbij was.

De uitslagen van de vierde dag van de groepsfase:

RNG - Fnatic 1-0
Clutch Gaming - SK Telecom 0-1
FunPlus Phoenix - GAM Esports 1-0
Splyce - JTeam 0-1
Cloud9 - Griffin 0-1
Hong Kong Attitude - G2 Esports 0-1

Woensdag 15 oktober is een rustdag maar Worlds 2019 gaat verder op donderdag 17 oktober. Om 15:00 trappen GAM Esports en FunPlus Phoenix de tweede week van de groepsfase af.

Deel: