Nieuws

Xbox Series X release is op 10 november en kost 500 euro

Xbox Series X release is op 10 november en kost 500 euro

Eindelijk is er een officiële releasedatum voor de Xbox Series X en Xbox Series S bekendgemaakt. Microsoft laat woensdagmiddag weten dat beide consoles op 10 november het daglicht zien. Pre-orderen kan vanaf 22 september.

De fans moeten nog een kleine twee maanden wachten voordat ze aan de slag kunnen met de nieuwste Xbox. Zowel de Xbox Series X als de 'lichtere' variant, de Xbox Series S, komen op 10 november uit. De Series X is dan voor 499 euro te verkrijgen, waar de Series S voor slechts 299 euro over de toonbank gaat.

Het prijsverschil tussen de Series X en S is begrijpelijk, aangezien de Series S minder rekenkracht heeft dan de X. Je kunt wel alle nextgen games op de console spelen, maar zal in 1080p beeldkwaliteit doen in plaats van in 4K. Ook heeft de Series S geen disclade en kan je dus alleen digitale games spelen. Andere details zijn nog niet bekend.

Xbox vs. PlayStation

Deze releasedatum is weer een nieuwe stap in de strijd tussen Xbox en PlayStation. Daar waar Xbox als eerste met een prijs kwam, is Microsoft nu ook de eerste die een releasedatum bevestigt. Sony is nog terughoudend en heeft zowel de prijs als de releasedatum van de PlayStation 5 nog niet vrijgegeven.

PlayStation komt overigens ook met twee versies van de console, waarbij een van de twee modellen ook geen disclade heeft. Echter lijkt het er tot nu toe op dat dat het enige verschil is tussen de twee versies.