Nieuws

'Prijzen van Xbox Series X en S worden niet verhoogd'

'Prijzen van Xbox Series X en S worden niet verhoogd'

Microsoft is niet voornemens om de prijzen van de Xbox Series X en S te verhogen. Dit heeft de organisatie in gesprek met de website Windows Central bekend gemaakt. Daarmee gaat Microsoft dus niet mee in de prijsverhogingen van de concurrent Sony.

Gisteren kondigde Sony aan de prijzen van hun nieuwste consoles te verhogen. De PlayStation 5 wordt door inflatie 50 euro duurder. Deze prijsverhogingen zijn in bijna alle werelddelen van kracht, behalve in de Verenigde Staten.

Xbox Series X en S worden niet duurder

In navolging op de prijsstijgingen van de PlayStation 5, rees bij Xbox-fans de vraag of ook hun favoriete console duurder zou worden. In gesprek met Windows Central laat Microsoft weten hun werkwijze voortdurend te evalueren om fans de beste spelopties te bieden.

De adviesprijzen voor de Xbox Series X en S blijven in Europa op respectievelijk 500 euro en 300 euro staan. Daarmee biedt Microsoft hun krachtigere console relatief goedkoop aan. Waar PlayStation voor Sony enorm belangrijk is, is dat voor Microsoft met de Xbox in mindere mate het geval. Dit lijkt mogelijkheden te scheppen om de console goedkoop aan de man te brengen.

Vanaf gisteren is de adviesprijs van de PlayStation 5 maar liefst 550 euro. De digitale variant moet 450 euro kosten. Vooral de digitale variant is aanzienlijk duurder dan zijn tegenhanger van Xbox. Gamers vragen zich af of Microsoft hiermee terreinwinst gaat boeken.

Enkele weken geleden maakte Microsoft bekend dat de PlayStation 4 twee keer zo veel verkocht werd als de Xbox One. Het lijkt erop dat met de komst van de nieuwe generatie consoles het gat tussen de concurrenten verkleind wordt.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.