Blizzard Entertainment
Nieuws

Xiaobai wint Hearthstone Masters Tour Ironforge, twee Belgen in top 8

15 maart 2021, 21:51

Afgelopen weekend heeft de Chinese KZGXiaobai de Hearthstone Masters Tour Ironforge gewonnen. Deze editie was ook die met het beste resultaat voor de Benelux ooit. De Vlaamse Floki wist zich tot de kwartfinales te vechten, en de Waalse Maverick wist maar liefst de tweede plaats te bemachtigen.

Afgelopen weekend vond de Hearthstone Masters Tour Ironforge plaats. Bijna vierhonderd van de beste Hearthstone-spelers ter wereld namen het tegen elkaar op om de hoofdprijs van 25.000 dollar. Ook de Benelux was goed vertegenwoordigd: Goudhout, Thijs, en Tyler uit Nederland, wiRer en Thedemon uit Luxemburg en Maverick, SupoZitWar en Floki uit België probeerden allemaal de hoofdprijs te pakken.

Dag 1

Het toernooi bestond uit negen rondes Swiss, gevolgd door een top 16 Single Elimination Bracket, gespeeld tussen ongeveer 18:00 en 04:00 Nederlandse tijd. Op dag één vielen er drie spelers uit: Tyler besloot na een verlies in de eerste ronde de hoed in de ring te gooien, Thedemon viel eruit na drie verliezen op een rij en Thijs besloot na een score van 2-1 naar bed te gaan.

Dag 2

Op de tweede dag haalde Goudhout een score van 3-6, SupoZitWar van 4-5 en wiRer van 6-3. Floki kwam als enige speler op het toernooi ongeschonden door de Swiss-fase met een score van 9-0, en ook Maverick kwalificeerde zich met een score van 7-2 voor de top 16. De achtste finale werd helemaal op het eind van de tweede dag gespeeld, waardoor er voor dag drie nog acht spelers over waren: Xiaowang en Xiaobai uit China, Okasinnsuke en Trahison uit Japan, Floki en Maverick uit België, Turna uit Italië en Sidi uit Griekenland.
Hearthstone Masters Tour Ironforge top 8

Dag 3

Op de laatste dag mocht Floki als eerste van start tegen de Italiaanse Turna. Na een snel verlies met zijn Libroom Paladin tegen Turna’s Token Druid wist hij op magistrale wijze de 1-1 op het bord te krijgen door de Libroom Paladin mirror te winnen. Na nog drie ongelooflijk spannende games viel het kwartje echter toch de kant van Turna op, waardoor Floki in de top 8 strandde.

Maverick ging het iets beter af op de derde dag van de Hearthstone Masters Tour Ironforge. Na gewonnen te hebben tegen de Griekse Sidi trof hij de Japanse Trahison in de halve finale, waarbij de casters nog een shout-out gaven aan de Hearthstone Benelux gemeenschap.

Embedded content: https://youtu.be/LF17AAWocrA?t=25730

Na een overtuigende 3-0 overwinning mocht Maverick in de finale strijden tegen de Chinese Xiaobai. Hier eiste drie dagen lang tot diep in de nacht spelen echter zijn tol. De combinatie van stress en moeheid zorgden ervoor dat Maverick enkele foutjes maakte die gelijk werden afgestraft, waardoor de overwinning uiteindelijk naar Xiaobai ging. Maverick mag echter wel erg trots op zichzelf zijn: nog nooit eindigde een speler uit de Benelux zo hoog in een Hearthstone Masters Tour.
Hearthstone Masters Tour Ironforge winnaar