Nieuws

YamatoCannon nieuwe Head Coach voor SANDBOX Gaming

15 mei 2020, 12:35

Jacob "YamatoCannon" Mebdi is de nieuwe Head Coach voor het Koreaanse team SANDBOX Gaming en is hiermee de eerste Westerse coach die een samenwerking aangaat met een team uit League Champions Korea (LCK).

SANDBOX Gaming maakte vrijdag officieel via Twitter bekend dat het team de Zweedse Jacob "YamatoCannon" Mebdi toevoegt aan de technische staf. De coach, die afgelopen seizoen vooral furore maakte aan de desk van de LEC, krijgt de functie van Head Coach toebedeeld.

Embedded content: https://twitter.com/SBGaming_KOR/status/1261174726216433665?s=20

Door de gebeurtenissen omtrent Covid-19 is Mebdi vooralsnog genoodzaakt om vanuit huis te werken. YamatoCannon zal naar Seoul (Zuid-Korea) verhuizen zodra het weer veilig is om te reizen.

Loopbaan

YamatoCannon is zeker geen onbekende in de League of Legends-wereld. Hij begon zijn carrière als toplaner in 2011 en had in 2013 zijn debuut als coach. In de periode van 2015 tot en met 2019 werkte Jacob als Head Coach voor MeetYourMakers, Team ROCCAT, Splyce en Team Vitality. In 2020 was de 24-jarige Zweed desk-analist voor Riot Games bij de League European Championship (LEC).

Unicum

Jacob is met zijn nieuwe functie, de eerste Westerse Coach in de League of Legends-geschiedenis die een samenwerking aangaat met een team uit de League Champions Korea (LCK). Er mag dus gerust gesproken worden van een unicum dat hij aan de slag gaat in de Koreaanse competitie.