EA Sports FIFA
Nieuws

Zijn dit de Weekend League rewards in FIFA 21?

17 augustus 2020, 08:15

Sinds vrijdag 14 augustus heeft een select aantal groepje FIFA-spelers toegang tot de beta van FIFA 21. Dit betekent ook dat er op social media veel informatie naar buiten komt. Waaronder de vernieuwde top 200 Weekend League rewards.

In de pitch notes van FIFA 21 Ultimate Team werd al duidelijk dat er in de FUT Champions Weekend League een top 200 komt in plaats van de gebruikelijke top 100. Dit moet de topspelers meer kans geven zich te laten zien. De rewards binnen FUT Champions zijn de laatste jaren redelijk gelijk gebleven. Met de introductie van de top 200 is het geen gekke gedachte dat de rewards ook vernieuwd gaan worden. 

Deze wijziging lijkt in de FIFA 21 beta al te zijn doorgevoerd, wat in onderstaande tweet te zien is. Hoewel we de andere ranks nog niet weten lijkt dit ons te vertellen dat de Weekend League rewards een andere structuur krijgen binnen FIFA 21.

Echter moeten we wel waakzaam zijn bij zulke informatie. In de meeste gevallen is dergelijke content binnen FUT beter gemaakt dan in de uiteindelijke game, om de spelers binnen de beta voldoende mogelijkheden te geven dingen uit te testen. Zo zagen we vorig jaar in de beta in de milestones sectie totaal andere rewards dan die daadwerkelijk in FIFA 20 doorgevoerd werden. Hierdoor waren spelers erg teleurgesteld.

Weekend League in FIFA 20

Afgelopen jaar was er al veel kritiek op het huidige format van de Weekend League. Zo waren er meerdere glitches aanwezig in de game waardoor spelers onterecht een spot hadden in de top 100, tot grote frustratie van veel spelers. Daarnaast is het natuurlijk best vervelend als een speler keihard knokt voor een plaats in de top 100 en een 30-0 score haalt, om vervolgens genoegen te moeten nemen met Elite 1 rewards.

Daarnaast kampte FIFA 20 ook meerdere malen met serverproblemen tijdens de Weekend League. Om die reden werd de Weekend League meerdere keren met 24 uur verlengd.