Nieuws

Zo krijg je gratis toegang tot MultiVersus

Multiversus Header

MultiVersus is een nieuwe fighting game van Warner Bros. In het spel kan je onder andere knokken met personages uit Game of Thrones, DC Universe (bijvoorbeeld Superman en Batman), Scooby Doo en Adventure Time. De gesloten beta is gisteren begonnen, hier lees je hoe je toegang krijgt.

Warner Bros. doet hetzelfde als bijvoorbeeld Valorant twee jaar geleden deed; kijk streams van de game op Twitch en je krijgt een key om deel te nemen aan de gesloten beta. Je moet hierbij wel opletten; niet iedere streamer is onderdeel van het programma. De meeste streamers die dat wel zijn hebben !drops of iets soortgelijks in hun titel staan.

Maar wat is MultiVersus precies? MultiVersus is een fighting game die veel weg heeft van Super Smash Bros., echter speel je met personages van Warner Bros. in plaats van Nintendo. Warner Bros. heeft een flinke hoeveelheid franchises die onderdeel zijn van het spel; Game of Thrones, Looney Tunes, DC Universe, The Iron Giant, Adventure Time, Steven Universe en Scooby Doo. Op dit moment bevat het spel zestien personages, zo kan je bijvoorbeeld aan de slag met Arya Stark, Batman, Bugs Bunny, Superman of Shaggy.

MultiVersus wordt een free-to-play game en heeft plannen om nog meer personages toe te voegen voor release. Dat kan van alles zijn; bijvoorbeeld extra personages van Game of Thrones of Looney Tunes, maar Warner Bros. heeft bijvoorbeeld ook de rechten van Harry Potter, Lord of the Rings, Rick and Morty, The Matrix en Mortal Kombat. Een flinke hoeveelheid universums om uit te kiezen dus.

Wanneer MultiVersus uitkomt is nog niet bekend. De game verschijnt in ieder geval voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X. Spelers die op twee verschillende platformen spelen kunnen hun progressie opslaan en doorzetten naar het andere platform. De gesloten beta is gisteren begonnen en duurt tot 26 juli, dan zal het spel in open beta gaan en kan iedereen spelen.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend