Nieuws

Overwatch 2 gaat de orginele Overwatch vervangen

Overwatch 2 gaat de orginele Overwatch vervangen

Overwatch 2 komt op 4 oktober wereldwijd officieel uit, bijna zes en een half jaar na de release van het origineel in 2016. Het vervolg bevindt zich op dit moment nog in de beta testfase, maar de overwatch ontwikkelaars hebben bevestigd dat Overwatch 2 het origineel gaat vervangen. Dit betekent dat Overwatch 1 stop wordt gezet zodra het vervolg in de schappen ligt.

Dit nieuws werd voor het eerst ontdekt in een Reddit AMA die de Overwatch 2-ontwikkelaars vorige week hielden. Om de vele twijfels en vragen die fans hadden over de toekomst van Blizzard's meest gewaardeerde first-person shooter-franchise weg te nemen, beantwoorden de ontwikkelaars een heleboel vragen van fans.

Overwatch 2 vervangt Overwatch 1

De regisseur van de game, Aaron Keller, antwoordde op een fan die zich afvroeg of Overwatch 2 de PvP-modi van Overwatch zou vervangen.

"We gebruiken de term 'Early Access' om aan te geven dat dit nog maar het begin is van de nieuwe features die naar de game komen", reageerde Keller. Hij verklaarde verder dat "wanneer Overwatch 2 op 4 oktober wordt gelanceerd, het de huidige Live Service zal gaan vervangen."

Als deze bevestiging niet duidelijk genoeg was om sceptici tevreden te stellen, bevestigde Blizzard opnieuw dat het bedrijf Overwatch 2 inderdaad zal gebruiken om "de huidige Overwatch-build te vervangen", in een verklaring aan Stephen Totilo van Axios.

Blizzard voegt hieraan toe dat "content die spelers hebben ontgrendeld in Overwatch automatisch wordt overgedragen naar spelers in Overwatch 2", wat spelers natuurlijk gerust stelt.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann