Nieuws

Dit kan je verwachten van Overwatch 2 Season 1

Dit kan je verwachten van Overwatch 2 Season 1

Blizzard heeft meer informatie gegeven over het eerste seizoen van Overwatch 2. Nieuwe heroes, nieuwe maps, nieuwe skins en de introductie van de Battle Pass. Overwatch 2 lanceert op 4 oktober en dan kan je direct aan de slag met alle nieuwigheden.

Het heeft even geduurd maar Overwatch 2 verschijnt over iets meer dan twee weken. Blizzard heeft hard gewerkt om het tweede leven van Overwatch fris te starten. De grootste verandering is de switch van zes tegen zes naar vijf tegen vijf. Daarvoor krijg je overigens drie nieuwe heroes; Sojourn is een DPS, Junker Queen is een Tank en Kiriko is een support. Als je al in bezit was van de originele game krijg je alle drie direct gratis. Ben je een nieuwe speler dan kan je direct aan de slag met Sojourn en Junker Queen, Kiriko daarentegen kan je gratis vrijspelen in de Season Pass.

Verder wordt met Push een nieuwe gamemode toegevoegd, zijn een aantal heroes gereworked en zijn er vijf nieuwe maps bevestigd; Circuit Royal, Colosseo, Midtown, New Queen Street en Paraiso. Alle oude maps zullen overigens ook gewoon aan de rotatie toegevoegd worden. De laatste bevestiging in Overwatch 2 is die van het Halloween evenement. Afgelopen jaren was dit Junkenstein’s Revenge, dit jaar wordt daar een vervolg op gegeven met Junkenstein's Revenge: The Wrath of the Bride.

Overwatch Season 1 Overview

Overwatch 2 is het vervolg op Overwatch, echter zal alle progressie die spelers in de eerste game hebben gemaakt (skins, levels etc.) worden overgebracht naar de nieuwe game. Lootboxes worden uit het spel verwijderd en vervangen met een Battle Pass die tien euro kost. In die Battle Pass kan je onder andere skins en andere swag voor je account vrijspelen, het hoogtepunt van de Battle Pass in Season 1 is een Mythic Skin voor Genji met een Cyberpunk thema, Cyber Demon Genji genaamd. Content uit Overwatch, zoals helden, maps en een aantal gamemodes maken een comeback in Overwatch 2.

Blizzard heeft aangegeven na de lancering op 4 oktober flink door te bouwen op Overwatch 2. Zo staat er een extra tank klaar voor seizoen 2, welke in december begint. Daarnaast zullen in 2023 minimaal twee supports en een tank aan het spel worden toegevoegd. Genoeg te genieten voor Overwatch-fans dus.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend