Artikel

Dit weten we over Overwatch 2

Dit weten we over Overwatch 2

Overwatch 2 werd aangekondigd in 2019 en de laatste tijd laat Blizzard steeds meer informatie los over de nieuwe game. Blizzconline 2021 bracht veel nieuwe features en updates met zich mee. In dit artikel hebben we alle informatie verzameld van wat we tot nu toe weten over Overwatch 2.

Release date Overwatch 2

De belangrijkste vraag over een nieuwe game gaat altijd over de verwachte release date. Blizzard heeft hier nog weinig over laten weten. We weten alleen dat Overwatch 2 niet gaat uitkomen in 2021. Dit komt omdat Blizzard de game niet wil vastbinden aan een deadline. De kwaliteit van de game is het belangrijkst. We hebben wel aan de beelden van Blizzconline 2021 kunnen zien dat het team al ver is met de ontwikkeling. De verwachting is daarom een release in 2022, maar niks staat natuurlijk nog vast.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=VFjbUJic4kc&t=42s

PvE modes

De game verschilt het meest met de originele game op het gebied van gamemodes. In Overwatch 2 draait het namelijk voornamelijk om nieuwe PvE (player versus Environment)-modes, waar Overwatch volledig gericht was op PvP (player verus player)-modes. De PvE content is exclusief voor de nieuwe game. De twee belangrijkste modes zijn Story Missions en Hero Missions.

Story Missions

Deze missies zijn vooral vergelijkbaar met de missies van Overwatch tijdens het jaarlijkse Archives event. Het is een soort van campaign die een verhaal volgt. Deze missies bestaan uit korte animatiefilmpjes, dialogen en nieuwe locaties. Tijdens de Story Missions kun je ook allerlei items oppakken en zijn de heroes aangepast zodat de ervaring uniek en anders aanvoelt dan de simpele missies in de originele game.

Hero Missions

De Hero Missions zijn missies die uniek zijn per hero. Het behalen van deze missies geeft je de mogelijkheid om punten te steken in de skill tree van je hero. Hiermee word je hero sterker en kun je moeilijkere missies aan. Ook kun je unieke abilities unlocken voor je heros die in een PvP omgeving veel te sterk zouden zijn. Een voorbeeld is de Pulse Bomb van Tracer die je op meerdere vijanden kan gooien.

Hero Missions overwatch2

Sojourn

Sojourn is de nieuwe Canadese hero die uit zal komen samen met Overwatch 2. Blizzard heeft al laten weten dat er geen nieuwe heros uit zullen komen voor de originele game tot de release van Overwatch 2. Daarmee is Sojourn de eerstvolgende nieuwe hero. Ze heeft een groot geweer die een soort van railgun effect heeft. Wanneer ze vijanden raakt wordt haar geweer opgeladen en kan ze vervolgens een krachtig railgun schot vuren voor flinke damage. Haar ultimate ability versnelt deze charge feature waardoor ze nog meer damage kan doen. Ook heeft ze een soort van slide, maar deze ability samen met de twee andere abilities zijn nog onduidelijk.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Lr0sL5KB4iM

Nieuwe maps Overwatch 2

Een aantal nieuwe maps zullen verschijnen in Overwatch 2. Hoewel het nog onduidelijk is welke game modes behoren tot welke map kunnen we dat toch wel een beetje herleiden uit de structuur van de map. Rome, Toronto, Monte Carlo, Gothenburg, Rio de Janeiro en New York behoren allemaal tot de nieuwe locaties van Overwatch 2. Rio de Janeiro lijkt een layout te hebben die meer geschikt is voor de Control game mode. Toronto is waarschijnlijk een map die tot de nieuwe game mode Push behoort.

Nieuwe game mode Push

De nieuwste game mode die Blizzard gaat toevoegen heet Push. De game mode met twee control points is minder populair onder de gamers en daarom vonden de ontwikkelaars het tijd om iets volledig nieuws te bedenken. In deze nieuwe game mode is er één robot die een stel dozen of een pakket duwt. Als een team zich bij die robot bevindt dan duwt het team de robot naar de tegenstanders toe. Wanneer het andere team vervolgens de overmacht weet te krijgen dan duwt de robot terug en dus de andere kant op. De match eindigt als een team de robot volledig naar het eindpunt van de tegenstanders weet te duwen. Het spel kan ook eindigen na een bepaalde hoeveelheid tijd. In dit geval wint het team dat de robot over de middenstreep heeft weten te krijgen in het territorium van de tegenstanders. Deze game mode moet flanken onder andere meer stimuleren.

overwatch-2-push-robot

Van 6 spelers naar 5 spelers

Blizzard heeft recent ook bekend gemaakt dat teams in Overwatch 2 zullen bestaan uit vijf spelers in plaats van zes. Dit worden twee dps spelers, twee support spelers en één tank speler. De tank rol is altijd al een problematische rol geweest voor Blizzard aangezien het moeilijk te balancen is en tegelijkertijd ook de minst populaire rol is. Met deze beslissing hoopt Blizzard de zoektijd naar matches te verlagen en de game overzichtelijker te maken. Door de vermindering van spelers in een match wordt de game een stuk rustiger en minder chaotisch.

De originele game

De intentie van Blizzard is om Overwatch 2 niet de originele game te laten vervangen. De twee games zullen naast elkaar bestaan en er zal een mogelijkheid zijn om samen PvP game modes te spelen. Dit betekent ook dat je de nieuwe game niet nodig hebt om de nieuwe PvP content te unlocken. Dit is goed nieuws voor liefhebbers van het originele spel. Een ander lichtpuntje is dat je nog steeds skins, highlight intros en al je andere cosmetics tot je beschikking zal hebben.

Jeroen Cuijpers
Jeroen CuijpersRedacteurSchrijft het liefst over League of Legends en is een enorme G2 Esports fan.
Jeroen CuijpersJeroen Cuijpers