Nieuws

Overwatch 2 komt in oktober, wordt free to play

Overwatch 2 komt in oktober, wordt free to play

Tijdens de Xbox en Bethesda Summer Showcase werd bekend dat de Early Access-versie van Overwatch 2 op 4 oktober verschijnt. De game zal dan tevens free-to-play gaan. Naast de datum heeft Blizzard tevens de tweede nieuwe held aangekondigd, naast Sojourn kunnen we dan namelijk ook aan de slag met de Junker Queen.

Het Summer Game Fest is in volle gang en dat betekent dat er flink wat nieuwe games worden aangekondigd. Ook voor bekende spellen die al een tijdje in ontwikkeling zijn, zoals Overwatch 2, komt nieuws voorbij. Daarom kregen we vandaag, enigszins onverwachts, de aankondiging dat het project van Activision Blizzard op 4 oktober in Early Access beschikbaar wordt voor iedereen. Naast PvP zal dan ook PvE, dus tegen computerbestuurde vijanden, beschikbaar zijn.

Naast de datum werd ook bekend dat Overwatch free to play gaat. Op dit moment is de game met korting te koop voor €14,99, terwijl de normale prijs op €19,99 ligt. Of er een compensatie komt voor spelers die betaalden voor de originele Overwatch, zoals bijvoorbeeld ook gebeurde toen Rocket League free to play ging, is niet bekend.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=wB8BTbExm8g

Wanneer Overwatch 2 lanceert in oktober zal naast Sojourn ook Junker Queen toegevoegd worden aan het rooster van helden. Junker Queen wordt een tank en krijgt net als Reinhard een flinke nadruk op het neerhalen van vijanden met melee aanvallen, zo lijkt het. Naast Junker Queen werd er nog een held geteased, een soort vos, maar daar is niets over bekendgemaakt.

Voordat de game in oktober verschijnt, komt er nog een tweede beta voor Overwatch 2. Hier kunnen we waarschijnlijk begin volgende maand mee aan de slag. Op 16 juni volgt er een Overwatch 2 stream waar we ongetwijfeld meer informatie gaan krijgen over Junker Queen en eventueel andere nieuwigheden.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend