Nieuws

Ramattra is de nieuwe tank in Overwatch 2

Ramattra is de nieuwe tank in Overwatch 2

Blizzard heeft de eerste informatie van Ramattra voor Overwatch 2 vrijgegeven. Dit nieuwe personage wordt een speelbare tank en is in de lore de leider van Null Sector, de vijandige robots die tegen Overwatch vechten. Ramattra is uniek in dat hij zowel van dichtbij als veraf te spelen is.

Activision Blizzard, ontwikkelaar achter Overwatch 2, heeft een trailer uitgebracht voor Ramattra, een robot van Null Sector en het nieuwe speelbare personage in Overwatch. Ramattra is een Omnic met een complex verhaal. Voorheen was hij een oorlogsmachine die transformeerde in een symbool voor vrede en bescherming. Qua idealen zat hij op dezelfde lijn als Zenyatta. Echter werd Ramattra verbitterd en zijn kijk op de wereld veranderde; zijn mede-Omnics moesten kosten wat het kost worden beschermd en daarbij greep de voormalig beschermer naar gewelddadige middelen en werd hij leider van Null Sector.

Wat Ramattra gaat doen is al in grote lijnen bekend. De leider van Null Sector krijgt namelijk de beschikking over twee vormen. In zijn Nemesis-vorm verandert Ramattra in een moordmachine en kan hij zijn tegenstanders van dichtbij bevechten. Zijn Omnic-vorm daarentegen is vooral sterk wanneer hij afstand kan houden van de tegenstanders en zijn team kan beschermen met barriers. Volgens Blizzard kan Ramattra het beste presteren met heroes als Lucio die dicht bij het gevecht zijn.

Wat tevens interessant is, is dat Blizzard heeft aangegeven dat het verhaal van Ramattra het begin is van vele antwoorden op vragen binnen het Overwatch-universum. Wanneer de PvE-mode van Overwatch 2 wordt uitgebracht heeft Blizz niet gezegd, maar de kans is aanwezig dat dat niet al te lang meer duurt. Ramattra is vanaf 6 december speelbaar wanneer het tweede seizoen van Overwatch 2 begint. Spelers die de Season Pass kopen kunnen direct aan de slag met de Omnic, andere spelers moeten eerst tot level 55 grinden om de nieuwe hero vrij te spelen. Eerder werden Sojourn, Junker Queen en Kiriko al aan Overwatch 2 toegevoegd.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend