Nieuws

Alles over het Pokémon GO Astral Eclipse Event

Alles over het Pokémon GO Astral Eclipse Event

Het Pokémon GO Astral Eclipse event is het volgende evenement binnen Season of Light. Volgens ontwikkelaar Niantic draait de komende dagen alles om cosmische virtuele wezens. Ook kunnen spelers twee debutanten bemachtigen door een bestaande Pokémon te evolueren.

Na de recente aankondiging zijn wereldwijd talloze trainers in de ban van de komst van de zogeheten Ultra Beasts. In Nederland zijn naar verluidt Nihilego, Pheromosa en Guzzlord te vangen. Maar, voordat het zover is, kan iedereen met het Astral Eclipse evenement aan de slag.

Pokémon GO Astral Eclipse

Pokémon GO Astral Eclipse gaat woensdag 23 november om 10:00 van start. Het evenement eindigt op maandag 28 november om 20:00. Centraal staan de twee debutanten, Solgaleo en Lunala.

Trainers kunnen een Solgaleo bemachtigen door Cosmoem overdag te evolueren. Hiervoor is 100 Cosmog candy benodigd. Lunala kan bemachtigd worden door Cosmoem in de avond of nacht te evolueren. Ook hier is 100 Cosmog candy voor benodigd.

Encounters

Ook tijdens het Pokémon GO Astrals Eclipse evenement verschijnen er weer nieuwe virtuele wezens in het wild. Dit zijn Alolan Sandshrew, Alolan Rattata, Alolan Vulpix, Clefairy, Staryu, Solrock, Sunkern, Hoothoot, Lunatone, Cottonee, Munna, Yungoos en Petilil.

Raids

De komende dagen zijn nieuwe raids in Pokémon GO actief. Voor sommige van deze virtuele wezens geldt dat het mogelijk is om een shiny variant te treffen.

  • Raids met één ster: Drifloon, Frillish (mannelijk en vrouwelijk), Rockruff en Inkay,
  • Raids met drie sterren: Druddigon, Tentacruel en Hisuian Braviary
  • Raids met vijf sterren: Nihilego
  • Mega raids: Mega Houndoom

Tot slot zijn nieuwe field research opdrachten te voltooien. Het doorlopen van deze uitdagingen levert een Staryu encounter op. Het is mogelijk om een shiny variant van deze Pokémon te treffen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.