Nieuws

Gimmighoul komt naar Pokémon GO

Gimmighoul komt naar Pokémon GO

Gimmighoul komt in 2023 naar Pokémon GO. Dit heeft Niantic op 6 november bekend gemaakt. Het nieuwe virtuele wezen uit de Paldea regio wordt ook in de games Pokémon Scarlet en Violet geïntroduceerd, maar niet iedereen kan deze Pokémon vangen.

Op zaterdag 5 november namen talloze Pokémon trainers over de hele wereld deel aan de Dratini Community Day. De meeste van hen zijn er uiteindelijk in geslaagd om de gewilde Dragonite aan hun verzameling toe te voegen. Toch bleef het daar niet bij, want gouden PokéStops deden vermoeden dat er een verrassing aan zat te komen. Dit bleek Gimmighoul te zijn.

Embedded content: https://twitter.com/PokemonGoApp/status/1589261857109393410

Gimmighoul in Pokémon GO

De nieuwe games Pokémon Scarlet en Pokémon Violet worden op 18 november uitgebracht. In deze spellen is het mogelijk om Gimmighoul (Chest Form) te vangen. Deze kleine ghost type Pokémom is gek op gouden munten en verstopt zich graag in een schatkist.

Vanaf 2023 is het ook mogelijk om dit virtuele wezen in Pokémon GO te vangen, althans voor sommige trainers. In de mobiele game verschijnt hij in Roaming Form en is hij immers alleen te vangen wanneer Scarlet of Violet aan een Pokémon GO-account is gekoppeld.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn afzonderlijk voor ongeveer 57 euro aan te schaffen. Dit maakt een Gimmighoul een nogal dure Pokémon. Meer informatie over dit kleine virtuele wezen is op de officiële website van Pokémon te vinden.

De spelers van Pokémon GO hoeven niet lang op een nieuw evenement te wachten. Op zaterdag 12 november vindt immers de reguliere Community Day van november plaats. Op die dag verschijnt Teddiursa in groten getale in het wild.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.