Artikel

De beste teams voor Pokémon GO Great League

De beste teams voor Pokémon GO Great League

Op zoek naar het beste Pokémon GO Great League team in Season 12? Lees dan gerust verder, want hier vind je de beste Pokémon om de strijd aan te gaan. Door de juiste monsters te kiezen, vergroot je de kans om te winnen. Wij vertellen je daarom alles wat je moet weten.

De Great League is één van de meest toegankelijke en leuke leagues. Het is toegestaan om Pokémon onder 1500 CP te gebruiken. Veel legendarische en geëvolueerde Pokémon vallen daarom af. Ook hoef je niet veel stardust aan een Pokémon te spenderen. Twee redenen waarom de Great League ideaal voor beginners is.

In de Pokémon GO Battle League strijd je tegen andere spelers. Over de hele wereld staan er trainers klaar om met jou te duelleren. Dit doe je iedere week in een andere league. Met het spelen en winnen van een match stijg je in de ranks en verdien je beloningen. Dit doe je met de beste teams voor de Great League in Pokémon GO Season of Light.

Great League team voor Pokémon GO Season 12

Stunkfish (Galarian), Medicham en Jumpluff is een team waarmee je hoge ogen gaat gooien in de Great League. Dit drietal doet het al geruime tijd goed. De verwachting is dat daar in het twaalfde seizoen geen verandering in komt.

Ervaren Pokémon trainers kunnen wellicht een team bij elkaar sprokkelen dat nét iets beter is. Echter, dit team is relatief makkelijk verkrijgbaar en met dit drietal zul je de meeste Pokémon weten te verslaan.

Stunkfish (Galarian)

Galarian Stunkfish is een ground en steel type Pokémon. Met dit virtuele wezen versla je met gemak meta Pokémon, zoals Bastiodon, Nidoqueen en Talonflame. Kom je een fighting of water type Pokémon tegen, dan doe je er verstandig aan om te wisselen. Metal Claw is de beste fast move. Earthquake en eventueel Flash Cannon zijn de beste charged moves.

Medicham

Medicham is een fighting en psychic type Pokémon. Met deze Pokémon heb je geen moeite met fighting en rock type Pokémon. Neem je het op tegen ghost, flying en fairy types? Dan kan dit mogelijk wel problemen opleveren. Counter is de beste fast move. Psychic en Ice Punch zijn de beste charged moves.

Jumpluff (shadow)

Jumpluff is een evolutie van Skiploom en Hoppip en daardoor relatief makkelijk verkrijgbaar. Met deze grass en flying type Pokémon ben je bestand tegen ground, grass en water type Pokémon. Kom je een ice, fire of poison type tegen, dan kun je beter wisselen. Fairy Wind is de beste fast move. Acrobatics en Energy Ball zijn de beste charged moves.

pokemon-go-great-league-beste-team

Andere Pokémon voor de Great League

Het bovenstaande team is sterk, maar niet noodzakelijk om te gebruiken. Gelukkig zijn er legio mogelijkheden om een sterk team te bouwen. In de Great League is het belangrijk dat een team gebalanceerd is. Dat maakt het mogelijk om één van je Pokémon in een benauwde situatie te vervangen.

De Great League meta is aan verandering onderhevig. Daarom is het belangrijk om altijd wat sterke Pokémon achter de hand te hebben. Merk je dat één Pokémon uit het bovenstaande team minder effectief geworden is? Dan is het tijd om deze te vervangen. Dat kan met één van deze Pokémon:

  • Swampert (mudshot, hydro cannon en earthquake)
  • Lickitung (lick, body slam en power whip)
  • Azumarill (bubble, hydro pump en play rough)
  • Registeel (lock-on, zap cannon en focus blast)

Swampert is een Pokémon die in bijna alle leagues bruikbaar is. In de Great League gebruik je deze water en ground type Pokémon met de Mud Shot fast move en de Hydro Cannon en Earthquake charged moves.

Lickitung is een normal type Pokémon die op het wereldkampioenschap Pokémon GO veelvuldig werd gebruikt. Dit virtuele wezen is bijzonder sterk met de lick fast move en de charged moves body slam en power whip.

Ook Azumarill is uitermate geschikt voor de Great League. Deze water en fairy type Pokémon is op zijn sterkst met de fast move bubble en de charged moves hydro pump en play rough.

Tot slot mag Registeel ook dit seizoen niet ontbreken. Deze Pokémon heeft natuurlijk een hoge defense. Registeel is bestand tegen meer dan tien verschillende soorten Pokémon, dit maakt het virtuele wezen bruikbaar. Lock-on is de beste fast move. Zap cannon en focus blast zijn de beste charged moves.

Bovenstaande Pokémon presteren goed in de Great League. Mocht je één of meerdere Pokémon niet in je bezit hebben? Kijk dan eens op de website pvpoke.com. Daar kun je achterhalen of jouw Pokémon waardevol is voor de GO Battle League.

Wanneer je een team klaar hebt staan, is het tijd om de strijd aan te gaan. Versla andere Pokémon trainers en verdien beloningen in de vorm van candy, stardust en Pokémon encounters. Lukt het je om de hoogste ranks te behalen?

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.