Artikel

Het beste Pokémon GO Master League team voor Season 12

Het beste Pokémon GO Master League team voor Season 12

Het samenstellen van een Pokémon GO Master League team voor Season 12 is een hele opgave. Daarom hebben wij een aantal goede Pokémon geselecteerd waarmee jij de strijd aan kan gaan. Met een goed gebalanceerd team, vergroot je de kans om te winnen. We vertellen je alles wat je moet weten.

De Master League is dé league voor de ervaren speler. Binnen deze league zijn immers geen CP restricties actief. Dit betekent dat er legio mogelijkheden zijn om je team samen te stellen. Leuk, maar ook lastig. Wie goed wil presteren in de Master League zal veel stardust en candy moeten spenderen.

In de Pokémon GO Battle League duelleer je met andere spelers. Over de hele wereld staan Pokémon trainers kaar om met jou de strijd aan te gaan. Het spelen van wedstrijden levert je toffe beloningen op. Daarnaast kan je in rank stijgen. Daarmee laat je zien dat jij tot de beste spelers behoort. Deze wedstrijden speel je met een goed team voor de Master League in Pokémon GO Season of Light.

Naast de Master League hebben we ook een aantal goede teams en Pokémon samengesteld voor de Great League en Ultra League.

Master League team in Pokémon GO Season 12

Voor dit Pokémon GO Master League team kijken we niet uitsluitend naar prestaties. Ook de mate waarin deze Pokémon vekrijgbaar zijn, is meegenomen. Gyarados, Togekiss en Melmetal vormen samen een goed team. Het gaat hier om drie XL-Pokémon.

Gyarados

Gyarados is een bekende water en flying type Pokémon. Dit krachtige monster doet het goed tegen Pokémon als Metagross, Garchomp en Giratina. Een voordeel is, dat deze Pokémon relatief makkelijk te verkrijgen is/was. Het maakt niet uit of het een reguliere of shadow variant betreft. De beste fast move is dragon breath. Aqua tail en crunch zijn de beste charged moves.

Togekiss

Togekiss is een fairy en flying type Pokémon. Met Togekiss zal je het tegen een groot aantal Pokémon goed doen. Denk hierbij aan Garchomp, Dragonite, Lugia en Giratina. Charm is de beste fast move en ancient power en flame thrower zijn de beste charged moves.

Melmetal

Melmetal is een steel type Pokémon uit de Alola regio. Zoals zo veel Pokémon is Melmetal in te zetten tegen een groot aantal soorten Pokémon. Type Pokémon, zoals normal, flying, rock, bug, grass, ice en fairy zijn voor dit virtuele monster geen probleem. Helemaal niet wanneer je de fast move thundershock en de charged moves super power en rock slide gebruikt.

pokemon-go-master-league-team-melmetal

Andere Pokémon voor de Master League

Bovenstaande Pokémon vormen een sterk en toegankelijk team. Gelukkig zijn er nog tal van andere opties die in dit of een een compleet ander team passen. Ook in de Master League moet een team gebalanceerd zijn. We geven daarom nog een aantal mogelijkheden.

Hoewel de meta verschuift, is er altijd een aantal Pokémon waarmee je goed presteert. In de Master League zal je daarom veel dezelfde Pokémon tegenkomen en deze zijn niet altijd gemakkelijk te verkrijgen. We benoemen er een paar.

  • Giratina XL (shadow claw, dragon claw en shadow sneak/ominious wind)
  • Lugia XL (dragon tail, sky attack en aeroblast)
  • Dragonite XL (dragon breath, dragon claw en super power)
  • Snorlax XL (lick, body slam en super power)
  • Swampert XL (mud shot, hydro cannon en earthquake)
  • Hydreigon XL (dragon breath, brutal swing en flash cannon)

Giratina Altered is één van de betere Pokémon voor de Master League van dit moment. Bij serieuze tegenstanders kom je dit monster dan ook vaak tegen. Met de shadow claw fast move en de dragon claw en shadow sneak charged moves ben je de meeste Pokémon de baas.

Lugia is de beste Pokémon in de Master League. Toch heeft deze psychic en flying type een aantal zwakke punten. Zorg er bij Lugia in ieder geval voor dat je de charged move aeroblast hebt.

Verder zijn Kyogre en Snorlax twee Pokémon die veel spelers in hun bezit hebben. Kyogre is tegen bepaalde steel type Pokémon enorm sterk en hetzelfde geldt voor Snorlax.

Ook Swampert is een Pokémon die veel mensen in hun bezit hebben. Je komt dit virtuele wezens in bijna alle leagues en cups van de GO Battle League tegen. Swampert is sterk tegen steel, rock, fire en poison type Pokémon.

Hydreigon is een Pokémon die sinds de Deino Community Day vaak voorkomt. Deze dark en dragon type Pokémon behoort niet écht tot de meta, maar tegen fire, water, grass, ghost, electric en dark type Pokémon zal Hydreigon prima presteren.

Begin je net in de Master League en heb je bovenstaande Pokémon nog niet tot je beschikking? Kijk dan eens op pvpoke.com. Daar vind je een lijst met alle Pokémon en zie je hoe goed deze het in de Master League doen.

Wanneer je een team samensteld hebt, kan je aan de slag in de Master League. Door het spelen en winnen van wedstrijden, verdien je toffe beloningen. Deze zijn ieder seizoen anders en doorgaans de moeite waard om te verdienen. Ook het behalen van de hoogste ranks levert beloningen op die je verder helpen in Pokémon GO. Lukt het je om de hoogste ranks te behalen?

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.