Artikel

Alles over Pokémon GO Season of Light

Alles over Pokémon GO Season of Light

Pokémon GO Season of Light is het twaalfde seizoen van de mobiele game. In de komende drie maanden nemen de trainers afscheid van de zomer. De herfst begint goed met nieuwe evenementen, virtuele wezens en een gloednieuw seizoen in de GO Battle League.

Een Pokémon GO seizoen is een periode waarin het spel voor iOS en Android-smartphones van nieuwe content wordt voorzien. Ieder seizoen heeft een eigen thema. Dit thema bepaalt welke Pokémon je tegenkomt en welke uitdagingen en opdrachten je moet volbrengen. Afijn, laten we kijken wat Pokémon GO Season of Light te bieden heeft.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Ooik5ck_6YQ

Pokémon GO Season of Light releasedatum

Pokémon GO Season of Light gaat op donderdag 1 september om 10:00 Nederlandse tijd van start. Ook dit seizoen duurt drie maanden, wat betekent dat Season of Light op donderdag 1 december om 10:00 Nederlandse tijd eindigt.

De legendarische Pokémon Cosmog

In het nieuwe seizoen maak je kennis met de legendarische Pokémon Cosmog. De ontwikkelaars hebben laten doorschemeren dat trainers over de hele wereld de lucht goed in de gaten moeten houden. Mogelijk onthult 'Nebula Sky' wat de game de komende maanden te wachten staat.

Oplettende gamers zagen in de trailer van Season of Light een verwijzing naar legendarische Pokémon uit de games Sun en Moon. Het gaat om de virtuele wezens Solgaleo (psychic en steel type) en Lunala (psychic en ghost type). Wanneer deze Pokémon toegevoegd worden, is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

Solgaleo en Lunala zijn late evoluties van Cosmog. Trainers dienen hun Cosmog eerst te evolueren in een Cosmoem, alvorens zij een Solgaleo of Lunala kunnen bemachtigen.

pokemon-go-season-of-light-cosmog

Pokémon in het wild

De komst van Pokémon GO Season of Light zorgt ervoor dat nieuwe wezens in het wild verschijnen. Welke Pókemon je tegenkomt, is afhankelijk van je locatie. Ben je in de stad, op het strand of in de bergen?

Pokémon in de stad

In de stad kom je dit seizoen Pokémon, zoals Machop, Litwick, Jigglypuff, Magnemite, Muk, Voltorb, Umbreon en nog veel meer tegen. Een aantal van deze monsters kun je in shiny variant tegenkomen.

Pokémon in het bos

In het bos kom je weer hele andere Pokémon tegen. Voorbeelden hiervan zijn Espeon, Sunkern, Mareep, Yanma, Pineco, Hisuian Voltorb, Plant Cloack Burmy en nog veel meer. Ook een deel van deze monsters kom je mogelijk in shiny variant tegen.

Pokémon in de bergen

In de bergen voelen andere Pokémon zich thuis. Denk bijvoorbeeld aan Snorlax, Diglett, Clefairy, Sandslash, Sneasel, Deino en Stantler. Natuurlijk kom je nog veel meer monsters tegen die in sommige gevallen ook shiny kunnen zijn.

Pokémon op het strand en aan het water

Op het strand kom je natuurlijk Pokémon tegen die zich prettig voelen in het water. Voorbeelden hiervan zijn Staryu, Seel, Wailmer, Feebas, Mantine, Pelipper en Carvanha. Dit is slechts een greep uit de monster die je tegen kan komen.

Het noordelijk en zuidelijk halfrond

Bepaalde Pokémon kom je alleen op het noordelijk of zuidelijk halfrond tegen. Dratini, Cyndaquil, Chikorita, Totodile, Scyther, Teddiursa en Shroomish kom je bijvoorbeeld alleen op het noordelijk halfrond tegen.

In Nederland tref je Chansey, Paras, Skitty, Snivy, Bagon, Oshawott en Tepig niet snel, want deze monster komen voornamelijk op het zuidelijk halfrond voor.

Season of Light bonussen

Ieder seizoen genieten trainers van verschillende bonussen. Dat is vanaf 1 september tot en met 1 december natuurlijk niet anders. Deze bonussen zijn gedurende de komende periode actief:

  • Incense is actiever wanneer je beweegt
  • Meer stardust bij het voltooien van een research breakthrough
  • Extra beloningen bij het voltooien van een research breakthrough
  • Meer stardust bij het openen van een gift
  • Ontvang tot wel twee keer een gratis raid pass bij een gym
  • Pokémon doen meer damage bij remote raids
  • Een gegarandeerde gift bij een Poké Stop

pokemon-go-season-of-light-eggs

Pokémon uit Eggs

Het moment dat een ei uitkomt is altijd spannend. Welk virtuele monsters weet je deze keer te bemachtigen? Ook komende drie maanden zijn er weer nieuwe Pokémon te verkrijgen.

  • 2km - Cleffa, Pichu, Munna, Fomantis, Wimpod en meer
  • 5km - Elekid, Magby, Tyrogue, Miltank en meer
  • 10km - Archen, Noibat, Tirtouga, Rockruff, Jangmo-o en meer

Pokémon GO Battle League

Tot slot kunnen competitieve spelers binnen de Pokémon GO Battle League Season 12 laten zien dat ze tot de beste Pokémon trainers behoren. De ontwikkelaars hebben het format aangepast om nieuwe en ervaren spelers nog meer van de pvp-modus te laten genieten.

Download Pokémon GO via de App Store, Google Play of Galaxy Store en geniet van Pokémon GO Season 12: Season of Light.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.