Artikel

De beste teams voor Pokémon GO Ultra League

De beste teams voor Pokémon GO Ultra League

Ben jij op zoek naar het beste Pokémon Go Ultra League team in Season 12? Dan ben je hier op de juiste plek, want wij delen de beste virtuele wezens om de strijd aan te gaan. Het zorgvuldig selecteren van een team kan het verschil maken. Daarom vertellen we je alles wat je moet weten.

De Ultra League is één van de drie leagues in de GO Battle League. Het is toegestaan om Pokémon tot 2500 CP te gebruiken. Dit betekent dat je uit een groot aantal Pokémon kan kiezen. De Ultra League is daarom ideaal voor spelers die al ervaring hebben met de mobiele game.

In de Pokémon GO Battle League strijd je tegen spelers over de hele wereld. Iedere week duelleer je in een andere league. De Great League, Ultra League en Master League wisselen elkaar af. Door wedstrijden te spelen en te winnen, verdien je beloningen en stijg je in ranks. Dit doe je natuurlijk met de beste teams voor Pokémon GO Season 12.

Kijk ook eens naar het beste Great League team dat we hebben samengesteld. In die league speel je met Pokémon tot 1500 CP. In de Master League speel je met Pokémon zonder een CP-restrictie. Ook daar hebben we een team voor samengesteld.

Ultra League team voor Pokémon GO Season 12

Cresselia, Registeel en Swampert vormen samen één van de beste Pokémon GO Ultra League teams. Hoewel de meta snel verschuift en deze monsters niet worden gezien als dé beste keuzes, is dit nog steeds een uitstekend team. Daarnaast hebben veel spelers Swampert in hun bezit, waardoor dit een toegankelijk team is.

Cresselia

Cresselia is een psychic type Pokémon. Dit virtuele wezen kom je regelmatig in de Ultra League tegen en dat is niet zonder reden. Cresselia doet het namelijk goed tegen Swampert, Walrein, Giratina en fighting type Pokémon. Deze Pokémon is bruikbaar wanneer deze de fast move psycho cut en de charged moves grass knot en moon blast heeft.

Registeel

Registeel is een steel type Pokémon. In alle leagues kom je deze bewoner van de Hoenn regio tegen. Ook in de Ultra League is Registeel één van de beste beschikbare Pokémon. Je gebruikt Registeel met de fast move lock on en de charged moves focus blast en zap cannon.

Swampert

De laatste Pokémon in dit team is Swampert. Deze water en ground type Pokémon is relatief makkelijk te verkrijgen en rekent af met Pokémon, zoals Stunkfish, Talonflame en Registeel. Bij voorkeur gebruik je de fast move mud shot en de charged moves earthquake en hydro cannon.

pokemon-go-ultra-league-team-cresselia

Andere Pokémon voor de Ultra League

Naast Cresselia, Registeel en Swampert zijn er natuurlijk veel meer bruikbare Pokémon. Niet iedereen heeft deze bovenstaande monsters tot zijn of haar beschikking. Dat is niet erg, want het belangrijkste is het op elkaar afstemmen van de Pokémon, zodat je de zwaktes kunt opvangen.

Ook de Ultra League meta is aan verandering onderhevig. Toch is er altijd een aantal Pokémon dat er bovenuit springt, dat goed te gebruiken is. De Pokémon die we hieronder laten zien, zijn ook uitstekende keuzes wanneer ze onderdeel van een gebalanceerd team zijn.

  • Cobalion (double kick, sacred sword en stone edge)
  • Blastoise (water gun, hydro cannon en ice beam)
  • Buzzwole (counter, super power en lunge)
  • Giratina (shadow claw, dragon claw en shadow sneak)

Cobalion, Blastoise, Buzzwole en Giratina zijn stuk voor stuk Pokémon waarmee je een waardig team kunt bouwen. Zo kun je Blastoise in plaats van Swampert gebruiken en mocht je niet over Registeel beschikken, kun je Cobalion aan je team toevoegen.

Ultra League tips

De Ultra League is over het algemeen wat moeilijker dan de Great League. Je komt tegenstanders tegen die sterke teams hebben en er degelijke strategieën op na houden. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid de strijd aan gaat.

Om te beginnen is het belangrijk dat je leert reageren op bepaalde type Pokémon. Tref je bijvoorbeeld een fire type Pokémon, dan zorg je dat je daar een effectieve Pokémon tegenover zet. Stem Pokémon types op elkaar af bij het samenstellen van een team, want een team heeft bij voorkeur zo min mogelijk zwaktes.

Verder is het verstandig om na te denken over het inzetten van een shield. Probeer te ontdekken wanneer het verstandig is om een shield te gebruiken en wanneer niet. Hetzelfde geldt voor energy. Leer begrijpen wanneer je een charged move moet uitvoeren of wanneer je dit moet laten.

Wanneer je net begint met de GO Battle League kan het zo zijn dat je de meeste van deze Pokémon niet hebt. Dat is helemaal geen probleem. Kijk eens op pvpoke.com voor andere opties. Het belangrijkste is het samenstellen van een goed gebalanceerd team. Daarmee ga je ongetwijfeld beloningen verdienen en stijgen in ranks.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.