Nieuws

Moist Esports wint laatste regional; Nederlands Solary mist Major

Moist Esports wint laatste regional; Nederlands Solary mist Major

Het laatste Europese Rocket League Regional toernooi is overtuigend gewonnen door Moist Esports. De voormalig spelers van Team Queso wisten onder andere BDS te verslaan en daarmee de titel te pakken. Voor de Nederlandse line up van Solary eindigt het seizoen in mineur. Door een zesde plaats loopt het team de Major mis.

De laatste Europese Regional van het Spring Season, de Super 16, was enorm belangrijk voor een aantal teams. Op het spel stond namelijk deelname aan de Major die later deze maand in Londen wordt gehouden. Endpoint CeX, Karmine Corp, Team Vitality, Solary, SMPR Gaming, Luminosity en Misfits Gaming konden zich allemaal nog kwalificeren voor de Major bij een goede prestatie.

Voor Misfits Gaming eindigde die droom al in de eerste ronde, terwijl Solary, Vitality en SMPR na de tweede ronde wisten dat ze thuis zouden blijven. Karmine Corp daarentegen wist zich al vroeg te verzekeren voor de vierde plaats. De laatste plek ging dus tussen Endpoint CeX en Luminosity. Die laatste kreeg echter een flinke klap in de derde ronde toen ze met liefst 3-0 verloren van Dignitas. Omdat Endpoint CeX het tot de laatste drie wisten te schoppen, door andere Team BDS te verslaan in het upper bracket, pakte zij dat vijfde en laatste felbegeerde ticket.

De toernooiwinst was prooi voor Moist Esports. De drie jongelingen versloegen onder andere Solary en Liquid alvorens ze in de finale van Team BDS moesten spelen. Omdat BDS uit het lower bracket kwam, had Moist twee kansen. Ze hadden er echter maar één nodig, want de eerste serie eindigde in 4-2 voor de verliezend finalist van de Winter Major.

Embedded content: https://twitter.com/RLEsports/status/1536068402229325824?s=20&t=6hqHNIpet3Wi9Biim9obag

Team BDS, Moist Esports, Team Liquid, Karmine Corp en Endpoint CeX zijn de teams die eind deze maand Europa vertegenwoordigen op het eindtoernooi. Overigens zijn Amerikaanse Regionals ook al gespeeld, onder andere FaZe Clan en G2 Esports wisten zich in die regio te plaatsen voor de Major in Londen.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend