Nieuws

G2 Esports wint Rocket League Slurpee Cup

G2 Esports wint Rocket League Slurpee Cup

X heeft zojuist de tweede Noord-Amerikaanse regional van het Spring Season gewonnen. De 7-Eleven Slurpee Cup, zoals het toernooi heet, kende dus een bekende winnaar. Door de overwinning heeft G2 haar laatste drie grote toernooien winnend afgesloten.

De grote opvaller van de Slurpee Cup was The General NRG. Net als de afgelopen regionals begon dat team rampzalig aan het toernooi; dit keer werd met 3-0 verloren van Torrent in de eerste ronde, waardoor NRG dus in het lower bracket verder moest. Daarin kende het een sterke run, want het versloeg achtereenvolgens AllMid, XSET, FaZe Clan. Wat volgde was een wraakwedstrijd tegen Torrent die ditmaal werd gewonnen. Ondanks dat de ronde daarna verloren werd van Version1 kan NRG door de goede lower bracket run toch terugkijken op een aardig toernooi.

In de top bracket waren G2 Esports en Team Envy de twee grote namen. Beide raasden door hun tegenstanders. Een onderling duel volgde wat gewonnen werd door G2 Esports dat daardoor de grote finale bereikte. In de lower bracket kon Team Envy alsnog de grote halen, maar Version1 wist Envy met liefst 4-0 te verslaan in games, met een doelsaldo van liefst zestien voor en vier tegen.

G2 Esports, dat de vorige regional en major won, begon fel en wilde de derde prijs op rij veiligstellen. Maar dat liet Version1 niet zomaar gebeuren. Het zorgde voor een spannende finale die heen en weer ging. Na een eenzijdige pot (5-0) en een spannende overtime was het G2 dat de winst veiligstelde.

Door de overwinning pakt G2 Esports 30.000 dollar en punten voor de ranking die belangrijk zijn voor de kwalificatie voor de Spring Split Major in eind juni en het wereldkampioenschap in augustus. De volgende Amerikaanse regional is van 27 tot en met 29 mei. Volgende week kan je genieten van de Europese regional; de Tour de Rocket League.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend