Nieuws

BDS wint Regional; Piepjong Liquid verrast

BDS wint Regional; Piepjong Liquid verrast

Net als twee weken geleden heeft het vernieuwde BDS de Europese regional, Tour de Rocket League, gewonnen. Het Franse team was oppermachtig tijdens het toernooi. De grote verrassing was ongetwijfeld Team Liquid. Het piepjonge team bood dapper tegenstand aan BDS, maar moest genoegen nemen met een tweede plek.

Voor het toernooi begon, waren veel ogen gericht op de Nederlandse samenstelling van Team Solary. De Nederlanders waren bij de vorige regional erg sterk en pakten verrassend de derde plek. Afgelopen weekend konden ze die prestatie helaas geen vervolg geven. In de eerste ronde werd verloren van Team Vitality waarna in de lower bracket Endpoint CeX te sterk was. Hierdoor eindige het team bij de beste twaalf.

De verrassing van het toernooi was zoals gezegd Team Liquid. De samenstelling van dat team bestaat uit AcroniK., Oski en Atow.. Zij hebben een gemiddelde leeftijd van zo’n vijftien jaar oud en zijn daarmee het jongste team dat deelneemt. Tijdens de vorige regional eindige Liquid in de top acht, maar afgelopen weekend ging het los. Evil Geniuses (3-1), Dignitas (3-1) en Moist Esports (4-0) werden met overtuigende cijfers verslagen.

Een wedstrijd tegen het machtige BDS volgde, waarin Liquid met 4-1 onderuit ging. Na een gigantisch spannende wedstrijd tegen Karmine Corp in de lower bracket (4-3) kreeg Liquid een kans op wraak te nemen op BDS in de grote finale. Die wraak zou echter nooit komen, Team BDS liet geen spaan heel van Team Liquid en pakte uiteindelijk het toernooi met een 4-0 overwinning.

Door de overwinning pakt Team BDS 30.000 dollar en punten voor de ranking die belangrijk zijn voor de kwalificatie voor de Spring Split Major in eind juni en het wereldkampioenschap in augustus. De volgende Europese regional, de Super 16 start op 3 juni. Volgende week kan je genieten van de Amerikaanse regional de Nissan Classic.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend