Nieuws

FaZe wint Rocket League Nissan Classic

FaZe wint Rocket League Nissan Classic

Voor het eerst in de geschiedenis van de organisatie heeft FaZe Clan een groot Rocket League-toernooi gewonnen, namelijk de Nissan Classic. Het team was oppermachtig dit weekend en zelfs het in vorm verkerende G2 Esports kon hen niet stoppen.

De Nissan Classic was de derde en laatste regional van het spring season. Het toernooi was niet alleen belangrijk vanwege de 300.000 dollar aan prijzengeld, maar zeker ook vanwege kwalificatie voor de Spring Split Major en het wereldkampioenschap.

Voor het toernooi begon was G2 Esports, dat twee van de drie regionals won, al zeker van kwalificatie voor de major. G2 is dus in bloedvorm, maar werd afgelopen weekend voor het eerst deze split is een serie verslagen. FaZe Clan won met 4-3 en stuurde G2 daarmee naar het lower bracket.

G2 vocht zich echter terug, het versloeg Team Envy enSpacestation Gaming. Ondertussen had FaZe Clan het upper bracket gewonnen door Version1 te verslaan. Omdat ook G2 Esports wist te winnen van Version1 volgde een rematch tussen G2 en FaZe Clan in de grote finale.

In de grote finale is het G2 dat enorm dominant is. Het team lijkt enorm gemotiveerd om wraak te nemen en slacht FaZe met 4-0. Omdat FaZe uit het upper bracket komt, krijgt het echter een tweede kans. Die kans pakt het ook, want het dominante spel kan G2 niet nogmaals op de mat leggen en na een spannende serie (4-3) legt FaZe beslag op de titel.

Door die goede prestatie plaatste FaZe Clan zich tevens voor de major, als tweede seed achter G2. Plaatsing was er ook voor Version1, Spacestation Gaming en Team Envy die vanwege de afgelopen twee regionals al een uitstekende uitgangspositie hadden. Grote verliezer is The General NRG, dat team mist voor het eerst in de geschiedenis van de organisatie een internationaal toernooi moet missen. Sinds seizoen twee wist het team zich altijd te plaatsen. De Spring Split Major vindt van 29 juni tot 3 juli plaats, er wordt gespeeld in de Copper Box Arena in Londen. Welke Europese teams daarheen gaan is nog niet bekend.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend