Nieuws

G2 Esports wint Rocket League Winter Major

G2 Esports wint Rocket League Winter Major

G2 Esports heeft zojuist de Rocket League Winter Split Major gewonnen. Dat deden ze door in de finale Team Queso te verslaan. Lang leek het erop dat de Winter Split finale zou bestaan uit twee Amerikaanse teams, iets wat nog nooit eerder gebeurd. Vier van de top vijf teams komen namelijk uit de Verenigde Staten, maar omdat Team Queso tijdens de play-offs drie Amerikaanse teams uitschakelde (The General NRG (3-2), FaZe Clan (4-1) en Spacestation Gaming (4-3) mochten zij opdraven in de finale.

Om kampioen te worden moest Team Queso, dat uit het lower bracket kwam, tweemaal een best-of-seven winnen van G2 Esports. De eerste serie was enorm spannend en bij een 3-3 stand in games, leek de beslissende game naar overtime te gaan, maar na een gigantische blunder kon Team Queso profiteren en de eerste serie winnen.

De tweede allesbeslissende serie begon gelijkopgaand. Beide teams wonnen om en om games, waarna G2 na een spannend potje de stand naar 3-2 trok. Dit betekende dat het matchpoint was voor dat team. G2 kwam in dat beslissende potje snel op voorsprong en kon deze met succes verdedigen, waardoor de titel een feit is.

Het toernooi kende een aantal teams die niet hun niveau haalden; Amerikaans kampioen The General NRG werd direct na de poulefase uitgeschakeld. Datzelfde gold voor Endpoint CeX. De nummer twee ging met liefst 3-0 af tegen FaZe Clan. Ook van Dignitas had men hogere verwachtingen, ook zij konden na de eerste ronde van play-offs een vlucht naar huis boeken.

De grote verrassingen van het toernooi was ongetwijfeld Team Furia dat als eerste Braziliaanse team ooit de top zes bereikte. Daarnaast wisten ook Version1 (top zes) en Spacestation Gaming (top drie) hoge ogen te gooien, ondanks dat beide als vierde en vijfde seed van Amerika deelnamen aan het toernooi.

De volgende major is de Spring Major en die vindt plaats in Londen. Dat gebeurt van 29 juni tot en met 3 juli in de Copper Box Arena. Dat toernooi zal met publiek gespeeld worden, net als het wereldkampioenschap dat in augustus in Texas zal plaatsvinden en bijna twee weken zal duren.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend