Nieuws

Moist Esports wint RLCS Spring Major

Moist Esports wint RLCS Spring Major

Moist Esports heeft zojuist de Rocket League Championship Series Spring Major gewonnen. In de finale versloeg het twee keer Team Falcons. Het is sportieve wraak voor het piepjonge Moist Esports dat de finale van de Winter Major verloor van G2 Esports.

Na twee dagen noemden commentatoren deze Major het slechtste toernooi van Europa ooit. Europees kampioen Team BDS lag er na meteen uit en datzelfde gold voor Endpoint CeX. Moist Esports was na veroordeeld tot het lower bracket, enkel Karmine Corp presteerde aanvankelijk sterk.

Vandaag was de situatie helemaal anders. In de upper bracket finale speelden het Arabische Team Falcons tegen het Amerikaanse Version1, terwijl Karmine Corp en Moist Esports de twee overgebleven teams in het lower bracket waren. Moist Esports won van Karmine Corp, terwijl Team Falcons wist te winnen Version1. De lower bracket finale was dus Moist Esports tegen Version1, eerder in het toernooi wist Version1 dat duel nog te winnen.

Moist Esports wilde wraak en dat was duidelijk. Het pakte Version1 bij de keel en won het onderonsje met liefst 4-0. Het was de tweede keer op rij dat Moist Esports vanaf het lower bracket de finale van de Major haalde. Een finalestrijd tegen Team Falcons wachtte. Het Arabische team was de eerste line up die niet uit Europa of Amerika kwam en de finale haalde.

De finale tussen Moist en Falcons begon spannend. Na zes spannende potjes kreeg Team Falcons haar eerste matchpoint. Ondanks een snelle achterstand wist Moist Esports de game te pakken en daarmee de bracket reset te forceren. In de tweede serie wint Moist Esports de eerste drie games waarmee het drie matchpoints kreeg. Eentje was genoeg, want in de laatste pot won Moist Esports met liefst 4-0 van Team Falcons.

Copper Box Arena

De Spring Major was het laatste toernooi voor het wereldkampioenschap. Dat evenement vindt volgende maand plaats, van 8 tot en met 14 augustus in de Dickies Arena in Fort Worth in Amerika. Tijdens die seizoensafsluiter staat liefst twee miljoen dollar op het spel.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend