Nieuws

Doe mee met het Esports Club Kick-Off Toernooi!

Doe mee met het Esports Club Kick-Off Toernooi!

Om 2022 in te luiden organiseert Esports Club in samenwerking met Rocket Benelux een Rocket League esportstoernooi. Het Esports Club Kick-Off Toernooi vindt volgende week dinsdag plaats en begint om 19:00. Het spektakel wordt live uitgezonden op het Twitch-kanaal van Rocket Benelux.

Rocket League-teams kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor het Esports Club Kick-Off Toernooi. Het toernooi is toegankelijk voor elk team met minimaal twee spelers uit de Benelux; de derde speler mag uit een ander land komen. In totaal bevat de prijzenpot 250 euro, waarbij het winnende team 150 euro mee naar huis neemt, nummer twee 75 euro en de nummer drie kan rekenen op 25 euro.

Het toernooi wordt gespeeld met een dubbele eliminatie bracket, wat betekent dat teams twee keer moeten verliezen om eruit te vliegen. Alle rondes tot de kwartfinale zijn een best-of-3, waarbij de kwart en halve finale worden gespeeld in een best-of-5. De grote finale wordt een best-of-7.

Meedoen of meekijken

Om mee te doen aan het Esports Club Kick-Off Toernooi dienen spelers zich in te schrijven via Smash.gg. Uiteraard kunnen fans het toernooi bekijken via het Twitch-kanaal van Rocket Benelux. De stream begint om 19:00, waarbij de finale waarschijnlijk rond 22:00 plaats zal vinden. Dit is uiteraard afhankelijk van hoeveel teams zich inschrijven.

Geen idee wat Rocket League is, maar wel interesse? Rocket League is een balspel, waarbij het doel is om de bal in het doel van de tegenstander te scoren. Je speelt echter niet als mens, maar als auto. Voetballen met auto's dus. Dat klinkt simpel, maar dat is het absoluut niet, want in Rocket League speelt de luchtruimte een dominante rol. Doordat je allerlei trucjes kunt doen, ook wel aerials genoemd, zijn de mogelijkheden werkelijk oneindig. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mooiste Rocket League goals aller tijden!

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld