Nieuws

FURIA wint Arabisch miljoenentoernooi Gamers8

FURIA wint Gamers8

Het Braziliaanse FURIA heeft Gamers8 gewonnen, een Rocket League-toernooi met een prijzenpot van twee miljoen dollar. Dat gigantische bedrag is een van de hoogste ooit in de geschiedenis van competitief Rocket League, daarnaast is FURIA het eerste team dat niet Europees of Noord-Amerikaans die zo’n groot toernooi weet te winnen.

Gamers8 kwam begin deze maand in de nieuws vanwege de weigering van Moist Esports. Het Europese team dat onlangs de Spring Split Major won had namelijk besloten om niet deel te nemen aan het evenement. In een tweet schreef coach Noah ‘Noah’ Hinder dat Moist Esports ‘zich niet wil associëren met een land dat personen in de LHBTQ community niet erkent als mensen.’ De tweet werd gedeeld door het hele team.

De tweet leverde zowel steun als kritiek op. Moist Esports werd beticht van Islamofobie en haat jegens inwoners van Saoedi-Arabië. Noah bood dan ook zijn excuses aan voor de manier waarop hij de tweet bracht. Finlay ‘Rise.’ Ferguson, speler van Moist, gaf later aan dat het team niet ging omdat ze wilden focusen op het wereldkampioenschap dat over enkele weken begint.

Het toernooi werd afgelopen weekend dus gespeeld zonder Moist Esports. De twee finalisten van het toernooi waren direct ook de twee grote verrassingen; Guild esports, een middenmoter in Europa, en FURIA, een team uit Brazilië speelden tegen elkaar in de eindstrijd. Dit onderonsje werd met overmacht gewonnen door FURIA (4-0).

Gamers8 is onderdeel van Gamers Without Borders, een goed doel met een bloedrood randje. Behalve Moist Esports misten ook wereldteams als Version1, OpTiC Gaming, Team BDS, Team Liquid en Karmine Corp het toernooi. Het is niet bekend of zij niet uitgenodigd waren of zelf aangaven niet naar het Midden-Oosten af te reizen. Op 4 augustus begint het wereldkampioenschap Rocket League, ook tijdens dat toernooi staat twee miljoen dollar op het spel. Later lees je op Esports Club een uitgebreide voorbeschouwing op dat toernooi.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend