Nieuws

Rocket Benelux komt met opvolger van Summer Showdown

Rocket Benelux komt met opvolger van Summer Showdown

Rocket Benelux zet het succes van de Summer Showdown door en komen daarom met een verbeterde en spectaculairdere versie: de Winter Showdown.

De organisatie kondigde het toernooi aan door middel van een trailer op social media. Het toernooi zou het succes van de Summer Showdown moeten evenaren. Dat wil de organisatie doen door een toernooi op te zetten waar iedereen zich voor kan aanmelden. Alle aangemelden teams gaan de strijd aan om in de top 6 te komen van de twee open qualifiers.

De twaalf winnende teams worden samengevoegd met de top 4 van de Summer Showdown in de closed qualifiers. De beste tien teams van de closed qualifiers kwalificeren zich voor de groepsfase. Deze tien teams spelen gedurende negen weken tegen elkaar om te bepalen wie bij de top 6 hoort en zich kwalificeert voor de play-offs. De beste zes zullen gedurende een twee-daagse finale strijden om de winst in een double-elimination bracket.

De fans kunnen elke dinsdag avond de wedstrijden live op het Twitch-kanaal van Rocket Benelux kijken met analyse en commentaar. Daarnaast is er ook content te vinden op de social media kanalen van Rocket Benelux. Hier wordt je ook op de hoogte gehouden van het schema en de inschrijfmogelijkheden.

Rocket Benelux

Rocket Benelux is een organisatie en community die zich richt op de Esports van Rocket League binnen de Benelux. Als organisatie zijn ze verantwoordelijk voor meerdere toernooien binnen de Benelux en deze zijn allemaal te volgen via de uitzendingen op Twitch. Daarnaast verzorgen ze de Nederlandse coverage voor de RLCS. Hiermee dragen ze bij aan het esport landschap van de Benelux en het creëren van een Rocket League community.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen