Nieuws

Spaans Rocket League-team White Demons tekent bij Barcelona

Spaans Rocket League-team White Demons tekent bij Barcelona

Het Spaanse Rocket League-team genaamd White Demons is overgenomen door FC Barcelona. Zo heeft het Rocket League-team na een jaar weer een organisatie om onder te spelen. Via Twitter laat Barcelona weten deel te nemen aan het volgende competitieve Rocket League-seizoen.

White Demons is een volledig Spaans team dat bestaat uit Samuel ‘Zamué’ Cortés, Cristian ‘crr’ Fernandez en Ivan ‘Dorito’ Ruiz Jiménez. Crr en Dorito maakte afgelopen seizoen hun debuut in de professionele Rocket League-competitie. Zamué speelt al enkele jaren in de hoogste competitie.

Ontstaan

Aan het begin van vorig seizoen kwamen er veel Spaanse spelers tevoorschijn op het grootste Rocket League-podium. Zo ook de White Demons. Ze eindigde het seizoen twaalfde in de Europese competitie, waar ze een major event haalde en in de top 10 eindigde. Het beste resultaat behaalde het team echter tijdens het tweede spring regional event. Daar eindigde de Spanjaarden op de 3e/4e plek en wisten teams als Top Blokes en Guild Esports uit te schakelen.

Barcelona doet sinds RLCS 7 mee aan de esportscompetitie met sterk variërende prestaties. Vorig seizoen viel het team van Barcelona uit elkaar waardoor ze genoodzaakt waren snel een team bij elkaar te rapen. Met dat team werden geen prestaties gehaald en nu hoopt Barcelona met White Demons weer mee te doen voor de prijzen.

Roster changes

Oorspronkelijk was White Demons niet volledig Spaans. Het team begon met crr, dorito en de Duitser Maik ‘Tigreee’ Hoffman. Zamué werd in juli vervangen bij zijn team Vodafone Giants door Rocket League-ster ‘AztraL’. Uiteindelijk kwam de Spanjaard terecht bij White Demons en nam hij de plek van Tigree over, waardoor het team volledig Spaans werd.

Een team dat volledig uit spelers met dezelfde nationaliteit bestaat is niet ongekend. Eerder deze maand vormden drie Nederlandse Rocket League-spelers ook een team, wat nog opzoek is naar een organisatie.

FC Barcelona hoopt met twee jonge talenten onder de ervaren Zamué de prestaties van White Demon te verbeteren en terug te komen op het niveau waar Barcelona ooit was.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen