Nieuws

Gekwalificeerde teams Rocket Benelux Winter Showdown zijn bekend

Gekwalificeerde teams Rocket Benelux Winter Showdown zijn bekend

Rocket Benelux heeft de tien teams bekendgemaakt die zich hebben weten te kwalificeren voor de Winter Showdown: een toernooi voor teams uit Nederland, België en Luxemburg met een prijzenpot van ruim €3000 euro. De gekwalificeerde teams, die zich eerst door de open- en vervolgens closed qualifiers moesten vechten, nemen het vanaf 5 oktober tegen elkaar op in een round robin-systeem: hierin spelen alle tien teams tegen elkaar. Vervolgens vindt er een playoffs-bracket plaats met de beste zes teams op 11 en 12 december, waarna een winnaar kan worden bekroond.

De organisatie van Rocket Benelux hield in 2021 eerder de Summer Showdown, die geldt als de voorganger van de aankomende Winter Showdown. Ook dit Rocket League-toernooi wordt er eentje die je zeker wil volgen.

Hieronder zie je het schema voor de Winter Showdown, deze kun je binnenkort volgen op het Twitch-kanaal van Rocket Benelux:
Schedule Winter Showdown 2021

Rocket Benelux Winter Showdown Closed Qualifiers

De kwalificaties voor de Rocket Benelux Winter Showdown waren uiterst competitief: veel teams wilden zich maar al te graag plaatsen voor het hoofdevenement, dat binnenkort van start zal gaan. In de upper bracket van de closed qualifier wist Project S zich te kwalificeren zonder ook maar één game te verliezen. Ook Fury, RedFlick en mCon LG UltraGear wisten zich zonder een set te verliezen redelijk comfortabel te plaatsen voor het toernooi.
Upper bracket

In de lower bracket van de closed qualifier kregen spelers nog een tweede kans om zich te kwalificeren. Hier wisten alle teams die al een set hadden gewonnen in de upper bracket zich te kwalificeren: Join The Force, Game Fist Academy, Mustu Fluck en Team WMB waren zo ook zeker van een plek bij de Winter Showdown.
Lower Bracket

Daardoor werd het uitermate spannend voor de overgebleven teams van Game Fist, Crossbar Down, Dutchies Esports en Sentient Esports: zij kregen nog één laatste kans in de last chance bracket. Game Fist, het team dat op de Summer Showdown nog de 3e plek had behaald en daarom al uitgenodigd was voor de closed qualifiers van de Winter Showdown, stond tegen Crossbar Down 0-2 achter. Toch wist Game Fist zich te herpakken en drie games te winnen om zich te kwalificeren.
Last Chance Qualifiers

Dutchies Esports gaf Sentient Esports geen ruimte en pakte een 3-0 overwinning om zich te kwalificeren voor de Winter Showdown. Daarmee waren de kwalificatiewedstrijden afgesloten.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate