Artikel

Hoe en waar download ik Rocket League?

Hoe en waar download ik Rocket League?

Hou je van voetbal en hou je van auto’s? Dan wil je vast heel graag Rocket League spelen. Deze game waarin je een gigantische bal met jouw auto in het doel moet rammen is razend populair.

Rocket League is op bijna alle platforms beschikbaar zodat je nooit hoeft te stoppen met het spelen van dit ‘voetbalspel’. Wij leggen jou uit op welke platformen je Rocket League kan downloaden en hoe dat moet.

PC

Om Rocket League te downloaden op de computer moet je eerst de game client van Epic Games downloaden. Om dat te doen ga je naar Rocketleague.com en dan druk je rechtsboven op het gele knopje ‘Play Free!’. In het drop-down menu moet je voor Epic kiezen en vervolgens kom je op een pagina waar je Rocket League gratis kan claimen. Daarna kan je de game client downloaden om rechtsboven op de blauwe knop met ‘Get Epic Games’ te klikken. Je moet wel nog een account maken voor Epic Games anders kan je er niet in.

Rocket League - Epic Games

Als de client is gedownload, moet je het programma installeren en dan kan je inloggen met jouw Epic-account. Vervolgens zoek je naar Rocket League en dan installeer je het videospel. En tadaa! Je kan lekker met je vrienden gamen.

Steam

Sommige mensen kunnen zich waarschijnlijk wel herinneren dat Rocket League eerst ook speelbaar was via Steam. Nadat Epic Games in 2019 de gameontwikkelaar Psyonix had overgenomen en Rocket League free-to-play had gemaakt, is het spel verwijderd van de Steam store. Als je het spel al eerder hebt gespeeld, kan je gewoon het spel installeren vanuit jouw Steam library. Rocket League op Steam krijgt nog gewoon alle updates, dus je hoeft niet bang te zijn dat je iets mist.

Macbook / Linux

Gameontwikkelaar Psyonix heeft begin 2020 de ondersteuning van Rocket League op macOS en Linux stopgezet. Volgens het bedrijf is het niet rendabel om ondersteuning voor deze platformen te behouden naarmate Rocket League meer updates krijgt.

PlayStation

Rocket League is ook verkrijgbaar op de PlayStation 4 en de PlayStation 5. Om Rocket League te spelen op de PlayStation moet je naar de PlayStation Store gaan op jouw console. In de store moet je even zoeken naar Rocket League en dan hoef je het spel alleen maar te downloaden en spelen.

De PlayStation Store heeft ook paar cosmetische bundels voor Rocket League, maar de basisversie van het spel is gewoon gratis. Je hebt geen PlayStation Plus nodig om Fortnite te spelen.

PlayStation Store - Warzone

Xbox

Rocket League is ook verkrijgbaar op de Xbox, waaronder de Xbox Series X, Series S, One, One X en One S. Om Rocket League te spelen op de Xbox moet je naar de Xbox Marketplace gaan. In de marketplace moet je op zoek gaan naar Rocket League en dan simpelweg installeren en dan kan je ook ballen in het doel knallen met een Formule 1-auto. Dat is sinds het begin van Seizoen 3 van Rocket League namelijk heel normaal!

Je hebt geen Xbox Live Gold nodig om Rocket League te spelen.

Rocket League - Switch

Nintendo Switch

Rocket League is ook beschikbaar voor op de Nintendo Switch. Hiervoor moet je naar de Nintendo eShop gaan op jouw Switch en dan zoeken naar Rocket League. Download en installeer het spel en dan ben je al klaar. Je kan ook Rocket League kopen in de winkel, maar dit is net zo handig.

Je hebt geen Nintendo Switch Online abonnement nodig om Rocket League online te spelen met jouw vrienden.

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf