Nieuws

Rocket League Esports shop update voor aanvang van de RLCS

Rocket League Esports shop update voor aanvang van de RLCS

Vanaf volgende week is het voor spelers mogelijk om cosmetische items van hun favoriete organisatie te kopen in Rocket League. Op 5 oktober komt Psyonix met de nieuwe Rocket League Esports Shop update.

De update brengt een grote verandering met zich mee. Er worden veel nieuwe organisaties en teams uit de nieuwe regio's Zuid-Amerika en Oceanië worden toegevoegd. Ook krijgt elke organisatie een uittenue die in een latere update worden uitgrebacht. Het grote aantal nieuwe decals komt doordat Psyonix met de update organisaties de middelen biedt om zelf hun decals te maken.

Hierdoor hebben 34 teams aan het begin van het nieuwe Rocket League Championship Series (RLCS) cosmetische items in de shop. Naarmate het seizoen vordert kunnen er makkelijk nieuwe items toegevoegd worden als er nieuwe organisaties aansluiten bij de competitie.

RLCS 2021-2022

Het Rocket League format is voor volgend seizoen flink op de schop gegooid. Dit jaar wil Psyonix weer terugkeren naar LAN-evenementen waar teams het gaan uitvechten voor hun deel van de prijzenpot van zes miljoen dollar.

Aankomend seizoen doen er drie regio’s mee: APAC North, APAC South en Midden-Oosten & Noord-Afrika (MENA). APAC, of wel Azië-Pacific, is een gebied waar landen uit Oost-Azië, West-Azië en Oceanië onder vallen. Daarnaast krijgen Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara de mogelijkheid om zich te kwalificeren voor het World Championship Wildcard-toernooi door middel van regionale toernooien. Dit wordt nog niet als officiële regio voor de RLCS gezien.

Ook het wereldkampioenschap is aangepast. Het bestaat vanaf volgend seizoen uit twee fases, de Wildcard fase en het hoofdevenement. Acht teams kwalificeren zich direct voor het hoofdtoernooi door gedurende het seizoen goed te presteren en kwalificatiepunten te verdienen. De andere acht teams kwalificeren zich via de Wildcard fase. In het Wildcard-toernooi doen drie teams uit EU en NA mee, MENA, OCE, SAM en de landen ten zuiden van de Sahara sturen twee teams naar het Wildcard-toernooi. In totaal doen zestien teams mee die om de laatste acht plekken voor het wereldkampioenschap strijden.

RLCS 2021-2022 gaat op 15 oktober van start en is te bekijken op Twitch-kanaal van de Rocket League.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen