Nieuws

Nederlandse Rocket League pro's creëren eigen team

Nederlandse Rocket League pro's creëren eigen team

De Nederlandse Rocket League pro's Jos ‘ViolentPanda’ van Meurs, Thomas ‘Tho’ Binkhorst en Ole ‘Oaly’ van Doorn vormen samen een nieuw Rocket League team. Het team wordt versterkt door coach John ‘Virge’ Willis en sub Joshue ‘Revezy’ Wright.

De Nederlanders speelden buiten het seizoen al bij verschillende evenementen samen en kennen elkaar goed. Kort nadat Guild Esports bekend maakte dat Tho de organisatie ging verlaten, maakte ViolentPanda de line-up van hun nieuwe team via Twitter bekend.

Nieuwe organisatie

Het team heeft nog geen organisatie waarvoor ze gaan spelen. De verwachting was dat ze onder Wolves Esports gingen spelen. De Wolves hadden alleen Oaly nog als speler en konden een team om hem heen bouwen. Oaly koos er echter voor om de organisatie te verlaten.

Fans hoeven niet bang te zijn dat ze geen organisatie gaan vinden. Het team wordt beschouwd als een ‘dark horse’ om één van de plekken voor het wereldkampioenschap weg te kapen van de favorieten.

ViolenPanda is een van de weinige spelers die de Rocket League Championship Series (RLCS) meerdere keren heeft gewonnen en wordt daarom gezien als één van de beste spelers ter wereld. Hij staat er om bekend om jonge talenten te helpen en te coachen.

Oaly en Tho hebben dit seizoen ook bewezen veel talent te hebben. Samen met Mike ‘mikeBoy’ Verkuijlen behaalde ze de tweede plek op de Intel World Open waar ze Nederland vertegenwoordigden. In de finale was topfavoriet Frankrijk te sterk. Coach Virge wordt gezien als één van de beste in de Rocket League scene. Virge en ViolentPanda werkten samen bij Dignitas waar ze meerdere successen hebben behaald.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen