Artikel

Dit zit in de Rocket League Season 8 Rocket Pass

Dit zit in de Rocket League Season 8 Rocket Pass

Het achtste seizoen van Rocket League is begonnen! Weg met het chique Glitter en Glamour thema van seizoen zeven en tijd voor iets nieuws. Rocket League Season 8 gaat helemaal over de straat met als thema Hit the Streets en dat betekent veel vette rewards in de bijbehorende Rocket Pass.

Season 8 Rocket Pass

Ieder seizoen introduceert Psyonix een nieuwe season pass in Rocket League, de Rocket Pass genaamd, waarin verschillende rewards te verdienen zijn. Deze Rocket Passes hebben altijd beloningen die overeen komen met het thema, dus dit seizoen draaien de beloningen vooral om graffiti, grunge en urban. Zoals ieder seizoen zijn er zeventig unieke rewards en vanaf tier 71 krijg je weer de voorgaande beloningen in een ander kleurtje. Genoeg voor Rocket League-fans om zich de komende maanden weer te vermaken.

Laten we beginnen met het slechte nieuws; beloningen met een gouden kleurtje lijken verdwenen te zijn. Met het glitter en glamour thema van vorig seizoen paste dat natuurlijk perfect. Maar op de straat is er natuur weinig ruimte voor bling. Natuurlijk kan je de items nog wel in andere kleuren krijgen, dus dat is gelukkig onveranderd.

Rocket League Rewards

De auto die speciaal voor dit seizoen is toegevoegd aan Rocket League is de Honda Civic Type R. Het is de eerste keer dat er een auto aan een Rocket Pass wordt toegevoegd die is gebaseerd op een model die in het echt bestaat. Om dit voertuig te unlocken moet je wel de Premium Rocket Pass aanschaffen voor tien euro.

Ondanks dat het prijskaartje vrij hoog lijkt voor vier maanden Rocket League, is de waarde van credits in zijn volledigheid terug te verdienen. Als je level 110 bereikt heb je namelijk 10x 100 credits vrijgespeeld, genoeg om de volgende Rocket Pass weer aan te schaffen. Voor spelers met een diepe portemonnee is er zoals ieder seizoen weer de optie om direct een aantal tiers in de Rocket Pass te kopen. De prijzen verschillen per het aantal tiers dat je koopt, maar gemiddeld betaal je een tientje als je zes tiers omhoog wilt.

De verschillende soorten beloningen zijn onveranderd van de vorige seizoenen; zo zijn er minder spannende beloningen als credits, xp boosts, player anthems banners en spelertitels. Verder zijn er genoeg autopimpmogelijkheden met nieuwe wielen, antennes, likjes verf, autolak, motorgeluiden, boosts en trails. De echte Rocket League fan zal vooral uitkijken naar de nieuwe goalexplosie, een animatie die speelt wanneer je scoort. Psyonix heeft hierin niet teleurgesteld. Op tier 70 speel je namelijk Savage Spray vrij, een graffiti explosie waaruit een spuitbus tevoorschijn komt.

Rocket League Savage Spray

Een kanttekening is overigens dat de items uit de eerste zeventig tiers van de Rocket League niet ruilbaar zijn. Vanaf level 71, wanneer je dus de items met een speciaal kleurtje vrijspeelt, zijn de voorwerpen ruilbaar. Vooral beloningen met een Titanium White kleurtje zijn waardevol, echter kan het verstandig zijn om je beloningen te bewaren. Wanneer het seizoen is afgelopen komen deze namelijk nooit meer terug en in de toekomst kan dit mogelijk nog wat opleveren.

Je gaat levels omhoog in de Rocket Pass door het spel zoveel mogelijk te spelen. Na iedere wedstrijd krijg je namelijk xp. Daarnaast zijn er ook Weekly en Seasonal Challenges die flink wat xp opleveren. De wekelijkse uitdagingen zijn vaak makkelijke doelen die je binnen een paar potjes kan volbrengen. Voor de Seasonal Challenges krijg je een heel seizoen de tijd, deze duren meestal wat langer om uit te spelen. De Weekly Challenges veranderen logischerwijs om de week, terwijl de Seasonal Challenges om de drie weken nieuwe uitdagingen toevoegen. De helft van zowel de Weekly als de Seasonal Challenges is enkel beschikbaar voor spelers met een Premium Rocket Pass.

Tournament Rewards

Net als de beloningen in de Rocket Pass veranderen ook de Tournament Rewards per seizoen. Deze beloningen zijn minder relevant aan het seizoensthema en kunnen van alles zijn. De grootste Tournament Rewards die dit seizoen beschikbaar worden, zijn de Amplidude goalexplosie en de Starliner animated decal. Beide rewards zijn Black Market level.

Je verdient Tournament Rewards met het spelen van online Rocket League-toernooien. Elke dag zijn er vijf toernooien in verschillende game modes, de vroegste begint om 15:00 en de laatste vindt plaats om 23:00, het is gratis om hieraan mee te doen. Hoe verder je komt in een toernooi des te meer punten je verdient. Daarnaast krijg je voor de eerste drie toernooien die je per week speelt een flinke bonus in het aantal verdiende punten.

Rocket League Amplidude

Zowel de Rocket Pass als de Tournament Rewards gelden voor het hele seizoen. Het seizoen begon op woensdag 7 september. Gemiddeld duurt een seizoen ongeveer vier maanden. Gezien de laatste Seasonal Challenges op 16 november unlucked worden, is de verwachting dat seizoen acht van Rocket League net voor kerstmis af zal lopen. Het thema van seizoen 9 is nog niet bekend, maar zodra we daar meer over weten zullen we dat direct melden hier op Esports Club.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend