Artikel

Alle Rocket League Rumble power-ups op een rijtje

Alle Rocket League Rumble power-ups op een rijtje

Herken jij deze situatie? Je speelt een avondje Rocket League maar het zit niet mee. Games die je zou moeten winnen, verlies je. Het gaat niet goed en je raakt er erg gefrustreerd van. Door die frustratie ga je zelf alleen maar slechter spelen en verlies je nog meer. Gelukkig biedt Rocket League verschillende spelmodi waar je even kan ontkomen aan die frustraties. Rumble is er hier één van. Deze chaotische spelvariant is de perfecte manier om even te ontladen. In dit artikel bespreken we elke power-up in deze modus.

Maar eerst, wat is rumble precies? In een van onze eerdere artikel hebben we het gehad over de verschillende Rocket League modes die Rocket League heeft. Daarin is ook Rumble aan bod gekomen, dus daarom leggen we het nogmaals kort uit.

Rumble lijkt op het eerste gezicht gewoon de standaard 3 tegen 3 zoals we Rocket League kennen. Er zit echter een chaotisch randje aan. Elke speler krijgt namelijk na tien seconden één van de elf power-ups die in deze modus beschikbaar zijn. Deze power-ups kunnen elke speler zowel aanvallend als verdedigend een voordeel geven. Elk speler krijgt om de tien seconden een power-up. Beide teams krijgen dezelfde drie power-ups op het begin, vanuit daar zullen power-ups gebruikt en vervangen worden. Ook de nieuwe power-ups zijn bij beide teams hetzelfde. Je kunt door goed op je eigen power-ups te letten inschatten welke power-ups de tegenstander heeft.

Zoals hierboven gezegd zijn er elf verschillende power-ups te verkrijgen tijdens Rumble.

 • The boot
 • Disruptor
 • Freezer
 • Grappling hook
 • Haymaker
 • Magnetizer
 • Plunger
 • Power hitter
 • Spike
 • Swapper
 • Tornado

rocket league rumble afbeelding

The Boot

De Boot is een van de power-ups die zich richt op de auto van de tegenstander. De tegenstander die geraakt wordt door de schoen zal worden gelanceerd. Dit is het meest effectief voor auto’s die in de lucht zitten, de grond kan het momentum snel verbreken waardoor de tegenstander snel kan herstellen. Deze power-up is vooral handig in defensief gebruik als een tegenstander op het punt staat om te scoren. Desondanks kan het ook offensief gebruikt worden door ervoor te zorgen dat jij eerder bij de bal bent.

Disruptor

Ook deze power-up is gericht op de auto van de tegenstander. Door deze power-up te gebruiken gaat de auto van de tegenstander ongecontroleerd boosten. Hierdoor rijden ze constant op volle snelheid en kunnen ze slecht bochten maken. Het enige ‘nadelige’ aan deze power-up is dat de tegenstander na het effect 100% boost heeft. Het is slim om de Disruptor te gebruiken als je ziet dat een tegenstander positie inneemt om te gaan schieten of een power-up gaat gebruiken.

Freezer

De eerste power-up in de lijst die gericht is op de bal. Bij het gebruiken van deze power-up bevriest de bal. Dit betekent dat de bal stil komt te liggen of hangen op de plek waar de bal is wanneer je de Freezer gebruikt. Deze power-up is vooral defensief heel handig. Zo kan je de bal net bevriezer voor de doellijn zodat je extra tijd hebt om de bal weg te werken. Ook kan het gebruikt worden om het potje te ‘stallen’ door de bal hoog in de lucht te bevriezen, dit is handig als de wedstrijd bijna is afgelopen en je een kleine voorsprong hebt.

Grappling hook

Ook deze power-up is gericht op de bal. Je schiet vanuit je auto een grijphaak naar de bal. Dit zorgt ervoor dat je naar de bal wordt getrokken totdat die wordt geraakt. Het garandeert dat je de bal raakt. De grijphaak is handig te gebruiken voor ballen die normaal lastig te raken zouden zijn. Zowel aanvallend als verdedigend zorgt deze power-up ervoor dat je het duel om de bal wint.

Haymaker

Bij deze power-up krijg je een grote bokshandschoen die de bal met grote snelheid lanceert in de richting waar je kijkt. Door middel van deze power-up krijg je de mogelijkheid om van grote afstand en verschillende hoeken op doel te kunnen schieten. De bal komt met grote snelheid op de tegenstanders af waardoor het heel moeilijk is om daarop te reageren. Daarnaast kan deze bokshandschoen ook gebruikt worden om de bal van richting te laten veranderen als die op je eigen doel afgaat, maar je de bal niet meer kan raken met je auto.

Magnetizer

Deze power-up gaat te werk vanuit je eigen auto. De Magnetizer zorgt er namelijk voor dat je auto magnetisch wordt. Zodra je in de buurt bent van de bal wordt deze naar je toe getrokken. Dit zorgt ervoor dat dribbelen heel makkelijk wordt. Aanvallend is deze power-up heel handig. Met een beetje oefening rijd je met behulp van de Magnetizer de bal zo het doel van de tegenstander in.

Plunger

De Plunger zorgt ervoor dat er een ontstopper uit je auto wordt geschoten en de bal richting jou wordt getrokken. Als de bal een richting had die loodrecht op de auto staan dan zorgt het ervoor dat de bal in een bocht naar je toe wordt getrokken. Deze power-up is het best te gebruiken als de bal in de buurt is van het doel van de tegenstander. Door zelf in het doel te rijden en daarna de power-up te activeren zorgt dat ervoor dat de bal het doel in wordt getrokken. Daarnaast is de Plunger ook een effectief verdedigingsmiddel. Zo kan de bal gestopt worden als die richting jouw doel gaat.

Power hitter

De Power hitter werkt weer vanuit je eigen auto. Deze power-up zorgt ervoor dat je auto ‘sterker’ wordt. De ballen die je raakt gaan veel harder en elke tegenstander die je aanraakt wordt meteen gesloopt. Het is echter nog wel mogelijk om zelf ook gesloopt te worden of geraakt te worden door andere power-ups.

Spike

Ook deze power-up gaat te werk vanuit je eigen auto. Wanneer je de spike activeert komen er allemaal stekels op je auto te zitten die ervoor zorgen dat de bal aan je auto blijft kleven zodra die contact maakt met de bal. De eerste seconde dat de bal aan de auto zit kan die er niet vanaf gehaald worden. Na die seconde kan de bal van de auto gehaald worden door power-ups of als de tegenstander er tegenaan rijdt. Deze power-up is vooral aanvallend erg handig en is eigenlijk een betere versie van de magnetizer. Doordat de bal vast zit aan de auto kan je zo een (lucht) dribbel maken en het doel van de tegenstander in rijden.

Swapper

De Swapper zorgt ervoor dat je van plek veranderd met een tegenstander. Deze kan zowel aanvallend als verdedigend goed van pas komen. Zo kan je het gebruiken om in een goede positie te komen of om de keeper van de tegenstander uit zijn doel te krijgen. Ook is deze power-up een goede ‘counter’ tegen veel andere power-ups zoals de Magnetizer of de Spike.

Tornado

Deze power-up creëert een grote tornado rond je auto. Auto’s en de bal worden hierin meegenomen en weg geslingerd. De Tornado kan gebruikt worden om de bal over het veld te dragen. Maar waar de Tornado het beste in is, is chaos creëren. Door met de tornado vooral te richten op de tegenstanders hebben je teamgenoten de tijd om te scoren.

En dat waren alle power-ups! Nu weet je alle ins en outs van de gamemode Rumble. Nu kan je al de frustraties die je krijgt na het zakken van een Rocket League rank kwijt in de Rumble modus!

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen