Nieuws

WePlay Esports kondigt $100K Rocket League Invitational aan

WePlay Esports kondigt $100K Rocket League Invitational aan

Toernooi-organisatie WePlay Esports heeft een Rocket League Invitational-evenement aangekondigd, waarvoor 16 teams zijn uitgenodigd om het uit te vechten voor een prijzenpot van in totaal ruim $100,000 dollar. De Invitational is verdeeld over twee regio's: zowel Noord-Amerika (NA) als Europa & het Midden-Oosten (EMEA) zullen vertegenwoordigd zijn op het evenement. De Invitational zal plaatsvinden van 16 tot en met 19 september 2021.

Het evenement van WePlay Esports wordt ondersteund door Psyonix, de ontwikkelaar van Rocket League. De game kent een actieve en competitieve scene met veel talent, ook in Nederland: recentelijk richtten drie Nederlandse pro's een eigen Rocket League-team op. Ook werd Nederland tweede in het Olympisch Rocket League-toernooi. Spelers met professionele ambities kunnen zich bewijzen in veel competities: zo is er aankomende winter de Benelux Winter Showdown en strijdt de Benelux samen in de de Europese Samsung Odyssey League-competitie.

Deelnemers op de WePlay Esports Invitational

In totaal doen er zestien teams mee aan de WePlay Esports Invitational: acht uit Noord-Amerika en acht uit Europa & het Midden-Oosten. Namens NA zien we grote namen als NRG, ENVY, Rogue en G2 Esports tussen de uitgenodigde teams staan, terwijl Europa wordt vertegenwoordigd door onder meer Team BDS, Team Vitality en GUILD Esports. Ook het Saudische Sandrock Gaming, dat niet mee kon doen aan de Rocket League Championship Series van Psyonix, is uitgenodigd.

De Invitational wordt gespeeld en gestreamed vanuit de WePlay Esports Arena in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Alle matches zullen worden gespeeld in een best-of-7, wat betekent dat matches lang kunnen duren en er dus veel gameplay van topniveau te zien zal zijn.

Het is voor het eerst dat WePlay Esports een dergelijk groot evenement opzet rond Rocket League. Er zijn nog geen aankondigingen gedaan over casters en presentatoren voor het evenement, maar gezien de grootte van de Invitational worden er bekende namen uit de Rocket League-community verwacht.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate