Artikel

Dit zijn de beste simracing games in 2021

Dit zijn de beste simracing games in 2021

Je hebt dus de keuze gemaakt om in de wereld van het simracen te duiken. Je weet wat de beste tips voor beginnende simracers zijn en je hebt al wat spulletjes bij elkaar gesprokkeld voor jouw racestoel. Maar heb je al besloten in welk spel je wilt racen?

Wij geven jou een lijstje van de beste simracing games die je op dit moment kan spelen!

Assetto Corsa Competizione

We beginnen deze lijst met de game met de mooiste naam, Assetto Corsa Competizione. Van die naam krijg je toch al meteen zin om te gaan racen!

Toen dit spel oorspronkelijk werd gepubliceerd, waren de meeste mensen niet erg gecharmeerd. Maar drie jaar en een aantal updates later is dit spel uitgegroeid tot een waar juweeltje onder de simracing games. Wat dit spel onderscheidt van de rest is dat je in de Blancpain GT3 en GT4-series rijdt. Vergeleken met races zoals de Formule 1 rij je niet supersnel, dus de nadruk ligt echt op jouw controle van de auto. De perfecte game om jouw vaardigheden als online coureur op te krikken.

Embedded content: https://https://gfycat.com/elegantquarrelsomechihuahua

iRacing 2008

Als een racespel verschillende officiële online versies van echte races mag hosten, dan weet je dat het een goede simrace game is. We hebben het natuurlijk over iRacing. Deze game host onder andere de Indy Car, Porsche Super Cup en de Nascar-races.

Veel echte coureurs kiezen voor dit spel vanwege het realisme. iRacing ondersteunt zelfs het gebruik van VR-brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive. Realistischer kan bijna niet. Daarnaast heeft dit spel ook een grote community en ontvangen spelers geregeld updates. Het enige nadeel is dat dit spel met abonnementen werkt, dus het is duurder dan een normale game.

4-1920x1080-1-1700x956

rFactor 2

Een andere fanfavoriet is het spel rFactor 2. Op veel vlakken is dit spel te vergelijken met iRacing. Zo heeft rFactor 2 ook ondersteuning voor Virtual Reality en is het spel ook de officiële manier om online competities te racen. Zo wordt de 24 uur van Le Mans gereden op rFactor 2.

Het spel beschikt over meer dan 200 parcours en is hiermee misschien wel de meest uitgebreide sim racing game op de markt. Daarnaast werkt rFactor 2 nauw samen met Formule E voor de nieuwste wagens en parcours.

F1 2020

De laatste versie van het officiële Formule 1-spel mag natuurlijk niet op deze lijst ontbreken. Er zijn games die realistischer zijn op het parcours, maar geen enkel spel gaat logischerwijze zo diep in detail op het gebied van Formule 1.

In dit spel kan je jouw eigen F1-team maken en beheren. Ook sta je voor keuzes als ‘welke F2 coureur wordt mijn teammaat?’ en ‘wordt mijn auto roze met witte highlights of wit met roze highlights?’ Daarnaast is dit spel de enige manier om Max Verstappen voorlopig om het circuit van Zandvoort te zien racen.

DiRT Rally 2.0

We eindigen met de moeilijkste game op de lijst. DiRT Rally 2.0 voelt aan alsof je van een fiets met zijwieltjes direct overstapt op een scooter. Het niveauverschil met andere simracing games is gerust bizar te noemen.

Embedded content: https://https://www.youtube.com/watch?v=MpBZyC7XriQ

Dacht je al vaak te crashen in normale simracing games dan wordt je helemaal gek in dit spel. In DiRT Rally 2.0 wordt een seconde onoplettendheid meteen keihard afgestraft. Daarnaast houdt dit spel niet jouw handje vast als het komt op navigeren. Jouw navigator, die naast je in de auto zit, geeft jou namelijk de hele tijd pacenotes. Dit zijn aanwijzingen over de snelheid die je moet rijden en hoe het terrein eruit ziet. Als je even niet oplet, dan vlieg je vrij snel de bocht uit.

En om het spel nog aantrekkelijker te maken voor beginners beschikt DiRT Rally 2.0 ook over surface degradation, een functie dat betekent dat jouw rallywagen anders reageert als je door de sporen van een tegenstander rijdt. Wie zonder kleerscheuren in een racestoel elk parcours in DiRT Rally 2.0 afmaakt, hoeft van ons geen rijexamen meer te doen. Dat zit namelijk wel goed!

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf