Artikel

Deze simrace competities moet je dit jaar volgen

Deze simrace competities moet je dit jaar volgen

De wereld van simracing is in het afgelopen jaar astronomisch gegroeid. Veel nieuwe mensen hebben dit fantastische gamegenre tijdens de lockdown ontdekt, maar de echte simracingcoureurs waren natuurlijk al langer op de hoogte van dit fenomeen.

Er worden al jaren grote competities verreden op het virtuele circuit en dit jaar is het dan ook niet anders. Wij hebben een lijstje gemaakt van de simrace competities die je dit jaar niet mag missen!

V10 R-League

Dit jaar ziet de terugkeer van de V10 R-League. In deze competitie strijden teams in speciaal ontworpen auto´s met V10 motoren in het bekende Simracingspel Assetto Corsa. Net als vorig jaar racen er een hoop topteams in de competitie, waaronder de Red Bull Racing Esports Team, Williams Esports en Team Redline. Onze eigen Max Verstappen won eerder dit jaar nog de virtuele 12 uur van Bathurst voor Team Redline.

In het nieuwe seizoen zitten nog meer bekende namen uit de simracingscene zoals McLaren Shadow en R8G Esports. Daarnaast heeft het tweede seizoen van de V10 R-League een prijzenpot van 120.000 euro! Niet verkeerd.

eNASCAR Coca-Cola iRacing Series

Hoewel Nascar over het algemeen een Amerikaanse aangelegenheid is, blijft het leuk om je kapot te staren op de tientallen rondjes moeten rijden. De eNASCAR Coca-Cola iRacing Series (probeer dat maar eens tien keer achter elkaar te zeggen) bestaat uit achttien races in een seizoen en wordt net zoals de vorige keer gereden op het simracespel iRacing. Het huidige seizoen eindigt pas op 12 oktober.

ETt0B2ZWkAUbk2u-1024x576

Coureurs in de eNASCAR-competitie strijden om een deel van de 330.000 dollar prijzenpot. Met nog twaalf races op de jaarkalender is er nog genoeg tijd om een race mee te pikken.

Porsche Tag Heuer Esports Supercup

De Porsche Tag Heuer Esports Supercup (PESC) wordt net als de eNASCAR-competitie op iRacing gespeeld. Het huidige seizoen van de PESC zit vol met grote namen in simracing esportscene zoals Red Bull Racing Esports en Team Redline.

M20 4210 fine

Op het moment ligt de Australiër Joshua K Rogers aan de leiding met 600 punten en op zaterdag 24 april is de ontknoping op het Italiaanse circuit van Monza. Er spelen ook twee Nederlanders in de competitie op respectievelijk de 15e en 27e plek. De coureurs strijden voor een prijzenpot van maar liefst 200.000 euro!

Predator Sim Racing Cup 2021

De Nederlandse Predator Sim Racing Cup 2021 is een nieuwe toevoeging aan het simracing circuit. Deze nieuwe competitie wordt gehost door Acer en in de internationale finale moet je coureurs van R8G eSports, het simracingteam van de voormalige Formule 1-coureur Romain Grosjean, verslaan. De gelukkige winnaar krijgt een plekje in het junior team van R8G eSports.

De race wordt gereden in Assetto Corsa en Nederlandse simracers kunnen van 17 t/m 21 mei racen om zich te kwalificeren voor de nationale finale. Alleen de snelste twintig coureurs maken een kans om zich via de nationale finale te plaatsen voor de internationale finale op 30 mei.

F1 Esports Pro Series 2021

De officiële F1 Esports competitie mag natuurlijk niet ontbreken. Gedurende heel 2021 zijn er zogenaamde challenger events waarin professionele simracers in races op verschillende circuits strijden om de winst.

1576682041182

De laatste twee races voor de PlayStation 4-competitie worden op 27 april gereden op het circuit in de Verenigde Staten en Abu Dhabi. De 16-jarige Nederlander Thijmen Schütte staat op het moment tweede in de ranglijst met 107 punten tegenover de nummer één die 110 punten heeft. Schütte rijdt in F1 2020 voor Mercedes-AMG Petronas.

Later in het jaar komt de F1 Esports Pro Series naar alle verwachting ook weer terug op de kalender. Vorig jaar werd deze competitie gedomineerd door de Nederlander Jarno Opmeer die zijn concurrenten ver achter zich liet. Vorig jaar bedroeg de prijzenpot voor de Pro Series maar liefst 750.000 euro! Wij zijn benieuwd wat de F1 Esports Pro Series dit jaar van plan is!

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf