Artikel

Simrace tips voor beginners

Simrace tips voor beginners

De wereld van simracen kan heel overweldigend zijn. De games zijn vaak zo realistisch, dat een fout zo gemaakt is. Ga je in een game als F1 2020 of Forza met het gaspedaal volledig ingedrukte de bocht in, dan komt jouw auto als verkreukeld origami-stukje de bocht weer uit.

Wij geven jou vier tips om te zorgen dat jij de nieuwe Max Verstappen wordt op het online circuit!

Blijf consistent

Als het aankomt op simracen is het erg belangrijk om te blijven oefenen. Het is natuurlijk verleidelijk om elke zaterdag een lange racesessie in te plannen, maar als dat ten koste gaat van jouw overige speeluren is dit niet bevorderlijk.

Je kan beter elke dag tien minuutjes oefenen dan één keer in een langere tijd. Als je in het echte leven na het behalen van jouw rijbewijs een paar weken stopt met rijden, ga je onbewust ook slechter rijden. Dit geldt voor simracing nog veel meer, want in het echte leven scheur je niet met 300 km per uur over de snelweg, hopen wij!

Hou het simpel

In het begin is het natuurlijk heel leuk om op alle circuits te racen ook al ben je niet zo goed. Maar als je beter wil worden, kan je als debutant beter één circuit kiezen zodat je gewend raakt aan de auto en de controls.

In veel games zoals F1 2019 bestaat er een functie waarbij je de standaard racelijnen kan zien zodat je een idee krijgt hoe je het parcours moet aanpakken. Vooral als een beginner tot simracen is deze functie vitaal om een beeld te krijgen hoe andere coureurs in godsnaam jou zo snel op twee rondes achterstand zetten.

Embedded content: https://cdn.realsport101.com/images/ncavvykf/realsport-production/3d084757bad590892c4eaa6937cb6765d3dff7b2-600x338.gif?w=600&h=338&auto=format

Het is wel belangrijk om niet te veel op deze functie te bouwen aangezien het gebruik hiervan altijd langzamer is dan als je jouw eigen lijnen maakt. Bovendien moet het gebruik van deze standaard racelijnen geen gewoonte worden, want dan wordt het moeilijk om af te leren.

Neem genoeg pauzes

Huh? Maar twee tips geleden vertelde je ons nog dat je consistent moet blijven? Dat klopt, en dat kan nog steeds, maar racen moet leuk blijven. Coureurs in de racewereld zeggen niets voor niets dat motorsport af en toe verschrikkelijk monotoon kan worden.

EcuYJQ9X0AAsiX1

In het begin is alles nog nieuw, maar na een tijdje raak je in een ritme. Dat ritme kan bevorderlijk zijn voor jouw raceskills, maar het kan ook tegenstrijdig werken als je daardoor geen zin meer krijgt om te racen.

Oefenen zonder een duidelijk plan of einddoel kan ook negatieve gevolgen hebben. Iedereen kent wel het Engelse spreekwoord ´practice makes perfect´ maar het zou ´perfect practice makes perfect´ moeten zijn.

Neem het allemaal niet te serieus

Natuurlijk gunnen we het jou dat je de nieuwe Max Verstappen of Daniel Ricciardo wordt, maar vergeet vooral niet om plezier te hebben. Met 300 kilometer per uur de bocht invliegen is niet handig voor als je een goede tijd wil neerzetten, maar het is wel hilarisch. Probeer vooral alle circuits en auto´s uit als je de basis onder de knie hebt!

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=rzUNdXPGOf4

Het blijft natuurlijk gewoon een spelletje!

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf