Artikel

Hier kun je simracen in Nederland

Hier kun je simracen in Nederland

Er zijn genoeg mensen die als kind zijnde ervan droomde om een professionele racer te worden. Helaas is dit beroep maar voor heel erg weinig mensen daadwerkelijk weggelegd. Als je ondanks deze tegenslag wel wilt racen, moet je improviseren. Je kan natuurlijk een bezoekje brengen aan een echte racebaan en daar tegen een fors bedrag een rondje rijden. Maar je kan ook simracen en tegenwoordig komt het virtueel racen met de juiste simrace setup verrassend dichtbij de real deal!

Wat is simracen?

Simracen is niets anders dan virtueel racen en op het moment is simracen populairder dan ooit. Spelers over de hele wereld proberen de eerste plek te bemachtigen op de virtuele racebaan in een groot assortiment aan racegames. Je kan op normale circuits rijden zoals in F1 2020 of je kan off-road gaan met games zoals Dirt Rally 2.0. Je kan natuurlijk met muis en keyboard spelen of met de controller, maar de echte fanatiekelingen racen natuurlijk in een racestoel uitgerust met alle toeters en bellen.

Waar kan je simracen in Nederland

Simracen kan je natuurlijk alleen doen, maar het is natuurlijk het leukst om met een groep vrienden of familie op een plek samen te komen om tegen elkaar te racen.

The Official F1 Racing Centre - Utrecht

De eerste locatie die we ‘bezoeken’ is The Official F1 Racing Centre gelegen in Utrecht. Zoals de naam al doet vermoeden is deze locatie officieel gelicenseerd door Formule 1 zelf. Dit race centrum beschikt over maar liefst zestig race simulatoren verdeeld over drie grids waardoor het mogelijk is om op elk moment drie verschillende circuits te bewonderen. Coureurs racen natuurlijk in het spel F1 2020.

SIM-Racing-Nederland-1100x733

Racing Hub - Utrecht

De tweede locatie bevindt zich ook in Utrecht. In het clubhuis van Racing Hub staan acht race simulatoren waar hobby coureurs het populaire spel Project Cars 2 kunnen spelen. De beginnende simracer kan ook een cursusje simracen krijgen van een ervaren instructeur. Niet iedereen is natuurlijk een natuurtalent zoals Max Verstappen.

H20 Esports Campus - Purmerend

Onze derde en laatste locatie is de H20 Esports Campus gelegen in Purmerend. De andere locaties op deze lijst zijn meer gericht om simracen te ervaren met vrienden en familie, maar de H20 Esports Campus focust vooral op talentontwikkeling. Daarom kan je op deze locatie workshops en cursussen bijwonen over simracing en is er ook een mogelijkheid voor een 1-op-1 training van professioneel simracer Thom Brouwer, de simracing-coach van H20.

Budget Rig
Credits: Reddit gebruiker u/burrrg

Thuis - Waar dat ook maar mag wezen

Natuurlijk gooit Covid-19 en de aanhoudende lockdown roet in het eten als het aankomt op een bezoekje aan fysieke locaties Daarom moeten we niet vergeten dat simracen juist zo in populariteit is gegroeid in het afgelopen jaar, omdat je gewoon thuis kan racen. Dit kan met een controller zijn, een simpele combinatie van een stuur en gas en rempedalen of je kan kiezen voor een heuse racestoel met alles erop en eraan als je daar genoeg budget voor hebt.

Bezoek altijd de websites voor de laatste informatie betreffende Covid-19 richtlijnen.

$$tekst$$

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf