Artikel

Deze Nederlanders zijn het beste in simracen

Deze Nederlanders zijn het beste in simracen

Wie wil er nou niet als klein kind een echte coureur worden! Helaas gaat er veel tijd zitten in de duizenden ritjes van en naar de kartbaan. Gelukkig kan je tegenwoordig ook als professionele simracer aan de slag. Dan hoef je niet eens jouw kamer te verlaten!

De Nederlandse simracing-scene is de laatste jaren exponentieel gegroeid en hierdoor hebben we ook professionele simracers die hier hun beroep van maken. Dit zijn de grootste simracers van Nederland!

Jarno Opmeer

Jarno Opmeer is in de recente geschiedenis van simracing de bekendste Nederlander. De 21-jarige virtuele autocoureur is de huidige wereldkampioen F1 2020 Esports en hij rijdt voor Mercedes-AMG Petronas.

Opmeer eindigde in de 2019 F1 Esports Pro Series nog op de vierde plek, maar vorig jaar wist hij eindelijk de eerste plek te veroveren. Hij heeft in vier races de eerste plek weten te veroveren en daarnaast eindigde hij nog eens vier keer in de top 3.

Naast F1 2019 en 2020 heeft hij ook geraced in de games Assetto Corsa en rFactor 2. Opmeer heeft volgens esportsearnings.com 103.742 euro gewonnen en dat bedrag zal vast alleen maar meer worden in de nabije toekomst.

Bono Huis

Bono Huis is een Nederlandse simracer en vijfvoudig Formula Sim Racing kampioen. Hij is een coureur voor Team Redline in het spel iRacing en hij is ook een coureur voor Mercedes-AMG Petronas in F1 2020.

Zijn beste prestatie is een overwinning in de 2017 Visa Vegas eRace. Deze competitie werd gehouden in The Venetian Resort Hotel Casino in Las Vegas. Huis wist eerste te worden en kreeg 213.000 euro voor zijn overwinning.

In de F1 Esports Pro Series 2020 werd de 27-jarige Bono Huis twaalfde. Volgens esportsearnings.com heeft Huis 309.828 euro gewonnen in zijn carriere.

Max Verstappen

Onze Nederlandse Formule 1-sensatie vecht het niet alleen maar uit op het echte circuit, maar hij wil ook nog wel eens af en toe meedoen met een race op het virtuele circuit.

De huidige nummer twee in Formule 1 doet al jaren aan simracen en volgens hem houdt het simracen hem 'scherp'. Hij racet voornamelijk voor het bekende Team Redline. Eerder dit jaar won hij op overtuigende wijze de Bathurst 12 Hour samen met teamgenoot Enzo Bonito. Op 25 april won de Nederlander samen met twee andere teamgenoten van Team Redline de iRacing 24 uur van de Nürburgring.

Daarnaast heeft hij ook al meerdere malen meegedaan aan de virtuele 24 uur van Le Mans, de Porsche Tag Heuer Supercup en de Supercars eSeries waarbij hij veelal in de top drie terecht komt.

Casper Jansen

De 17-jarige Casper Jansen is een simracer om naar uit te kijken de komende jaren. Ondanks dat hij zo jong is, heeft hij al voor het Alpine F1 Team gereden en voor Renault Vitality.

Op het moment is hij een coureur voor Visceral Esports in de Premier Sim Gaming Leagues in F1 2020. Volgens esportsearnings.com heeft het jonge talent nu al 42.500 euro gewonnen. Niet slecht voor iemand die in het echte leven nog niet mag rijden!

Jouri Altorf
Jouri AltorfRedacteurSchrijft graag over first person shooters en racegames, heeft 300 games op zijn Steamlijst nog niet gespeeld
Jouri Altorf