Speler

JensvdFlier

Jens van der Flier

Biografie

Jens van der Flier, online ook bekend als JensvdFlier, is een Nederlandse FIFA-esporter uit Heiloo. Het jonge talent tekende in 2019 bij Team Gullit en later dat jaar ook nog bij AZ eSports. Momenteel komt Jens op huurbasis uit voor ADO Den Haag in de eDivisie. Jens vertegenwoordigt de Haagse club op de Xbox. Zijn teamgenoot Danny Hazebroek speelt op de PlayStation 4.

Sinds 2019 studeert Jens HBO Sportmarketing op de Johan Cruyff Academy. Hij is één van de eerste esporters die toegelaten is op de prestigieuze school. Naast zijn studie en FIFA-carrière voetbalt Jens ook nog vijf keer in de week.

Jens omschrijft zichzelf als een rustige FIFA-speler die wel van mindgames houdt: "Ik ben heel geduldig, dat moet ook wel in FIFA 20. Zo wil ik wil mijn tegenstander te slim af zijn: ervan uitgaan dat hij iets gaan doen en daar op anticiperen. Vooral mindgames, daar ben ik wel van."

Jens speelt momenteel voor ADO Den Haag in de eDivisie

eDivisie 2019/2020

Jens eindigde het eDivisie seizoen 2019/2020 met ADO Den Haag op een nette 12e plaats. Deze plek was voldoende voor een plekje in de playoffs waarin ADO Den Haag met 2-2 gelijkspeelde tegen VVV Venlo. Uiteindelijk winnen Jens en Danny de wedstrijd via penalty's.

Check hieronder de penaltyserie tussen ADO Den Haag en VVV Venlo.

 

Check hierde beste momenten van Jens in de eDivisie:

 

Bekijk hier ook de playoff-wedstrijd tussen VVV Venlo en ADO Den Haag (1:19:20).

Deel: