Speler

Febiven

Fabian Diepstraten

Biografie

Fabian "Febiven" Diepstraten is sinds november 2018 de midlaner voor Misfits Gaming.

Carrière

De professionele loopbaan van Febiven begon in 2014, toen hij opgepikt werd door het Amerikaanse Cloud9 Eclipse. Hier speelde hij vier maanden met onder andere Odoamne, Hjarnan en Santorin. Met C9 Eclipse speelde hij in de finale van de EU Challenger Series 2014 tegen Ninjas In Pyjamas. Die finale won C9 met 3-1, maar promotie naar de EU LCS werd uiteindelijk helaas niet afgedwongen.

In mei 2014 maakte Febiven, samen met een groot deel van zijn teamgenoten, de overstap naar H2k waar hij de rest van het jaar zou spelen. Daarna vertrok hij naar Fnatic, waarmee hij in 2015 twee keer de EU LCS won. Febiven was onderdeel van de legendarische line-up waarmee Fnatic het enige perfecte seizoen ooit won (18-0). Ook werd hij met Fnatic 3e tijdens Worlds 2015. Het seizoen daarna was teleurstellend en Febiven stapte over naar Clutch Gaming, dat in de NA LCS actief is.

Bij Clutch behaalde Febiven geen successen en na een jaar keerde hij terug naar Europa. Daar voegde hij zich bij Misfits, dat een volledig nieuw team had opgebouwd met onder andere sOAZ, Hans Sama en Gorilla. Beide seizoenen bij Misfits waren eveneens teleurstellend en Febiven werd op een bepaald moment zelfs vervangen door wisselspeler LIDER.

Toch heeft Febiven besloten om bij Misfits te blijven en is hij voor de Spring Split 2020 weer de startende midlaner.

Prijzenkast

  • EU Challenger Series 2014 Spring Series 1 (Cloud9 Eclipse)
  • EU Challenger Series 2014 Spring Playoffs (Cloud9 Eclipse)
  • EU Challenger Series 2014 Summer Series 1 (H2k)
  • EU Challenger Series 2014 Summer Playoffs (H2k)
  • EU LCS 2015 Spring (Fnatic)
  • EU LCS 2015 Summer (Fnatic)
Deel: