Speler

Dani Visser

Dani Visser

Biografie

Dani Visser (Emmeloord, 9 juli 2001) is een FIFA-speler die voor AZ eSports op de PS4 uitkomt in de eDivisie. Ook is hij sinds de oprichting in 2018 lid van Team Gullit, 's werelds eerste onafhankelijke FIFA academie.

Het aanstormend talent kwalificeerde zich via online kwalificaties voor FUT Cup 1 in Barcelona in 2018. Een jaar later bereikte hij de playoffs van het wereldkampioenschap FIFA in Berlijn. Deze successen zorgden ervoor dat Visser een plekje kreeg als officiële esporter voor De Graafschap. In zijn debuutjaar bleek Visser, slechts 17 jaar oud, de beste speler op de PlayStation te zijn en vervolgens won hij de Nederlandse eDivisie seizoen 2018/2019.

Deze prestatie leverde Visser een transfer naar AZ eSports op waar hij momenteel, samen met Xbox-speler Aristote Ndunu, voor uitkomt.

Dani Visser is ook ambassadeur van Active 02 en Friend of Red Bull.

Prijzenkast

2018

  • Kwalificatie FUT Cup 1 in Barcelona

2019

  • Kwalificatie FIFA World Cup playoffs in Berlijn
  • Kampioen PlayStation 4 eDivisie seizoen 2018/2019
  • Kampioen Nederlandse eDivisie seizoen 2018/2019

eDivisie seizoen 2018/2019 highlights

Kwartfinale PS4

Na goede prestaties gedurende het reguliere seizoen mocht Visser in de kwartfinales van de eDivisie aantreden tegen oud-wereldkampioen Stefano Pinna van PSV. Visser speelde in de uitwedstrijd bij PSV met 1-1 gelijk en won zijn thuiswedstrijd met 3-0. Een 4-1 overwinning was ruim voldoende om door te gaan naar de halve finales.

Halve finale PS4

Na zijn goede prestatie in de kwartfinale kreeg Visser opnieuw een zware loting. In de halve finale moest hij aantreden tegen Jimmy Donkers van Feyenoord. Zijn kleine 1-0 overwinning tijdens de thuiswedstrijd bleek, na een spannend gelijkspel in de Kuip, toch genoeg te zijn voor een plekje in de finale.

Finale PS4

De uiteindelijke finale werd gespeeld tussen Visser en Tony Kok van PEC Zwolle. Beide spelers zijn goed bevriend wat de match alleen maar ten goede kwam. Visser won zijn thuiswedstrijd relatief gemakkelijk met 2-0 waarna Kok eindelijk op gang kwam. Kok wist zijn thuiswedstrijd (2-1) te winnen. Vissers' uitdoelpunt was echter genoeg om hem uiteindelijk op doelsaldo de zege te bezorgen en hem tot beste PS4 speler van de eDivisie 2018/2019 te kronen.

Finale eDivisie 2018/2019

Zijn zege op Tony Kok leverde Dani Visser de titel 'Beste PS4-speler eDivisie 2018/2019' op én de kans om te strijden om de winst in de eDivisie. Hij mocht in deze finale aantreden tegen Bryan Hessing, de 'Beste Xbox-speler 2018/2019' uit de eDivisie.

In de eerste match, een uitwedstrijd voor de Graafschap, begon Visser sterk. Daarna bleken beide spelers aan elkaar gewaagd. In de 43e minuut wist Visser echter, via een kopbal van Neymar Jr., het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Tijdens zijn thuiswedstrijd moest Visser standhouden. Echter Hessing wist in de zesde minuut te scoren. Tien minuten later was het weer raak toen Hessing via Mbappé de 2-0 binnenkopte. Twee minuten na rust moest Visser alweer voor de derde keer deen goal incasseren. In de 54e minuut wist Visser via Ronaldo de aansluitingstreffer te maken. Met een 3-2 achterstand werd het alles of niks voor Visser die het doel van Hessing bleef bestoken. Succesvol, zo bleek toen hij in de 79e minuut zijn tweede doelpunt van de wedstrijd wist te maken. De tussenstand werd nu gelijkgetrokken wat de finale tot een bloedstollend spannende wedstrijd maakte. Na deze wedstrijd werd een derde 'golden goal' match gespeeld. Visser wist deze overtuigend te winnen door in de zesde minuut te scoren

 

Deel: