Artikel

Dit zijn de meest overpowerde items en abilities in gaming

Dit zijn de meest overpowerde items en abilities in gaming

Iedereen heeft wel een keer een shooter gespeeld waar één wapen domineerde of een game waarbij een item of ability zo overpowered was dat iedereen het gebruikten. Andere keren kwamen spelers achter bepaalde bugs waardoor sommige abilities ongelooflijk sterk werden. In dit artikel kijken wij naar tien van de meest overpowerde abilities en items in gaming geschiedenis.

1. Mach Tornado

Meta Knight wordt gezien als het karakter met de sterkste moveset in Super Smash Bros Brawl. In competitive Brawl wordt het karakter nog steeds veel gebruikt. Zijn moveset biedt hem veel combo’s, wat het voor tegenstanders moeilijk maakt om te ontsnappen. Daarnaast is Meta Knight ook een van de snelste karakters. Maar wat het echt hatelijk maakt om tegen Meta Knight te spelen is zijn basic move ‘Mach Tornado’. Bij deze aanval veranderd Meta Knight tijdelijk in een tornado die hij kan bewegen. Tegenstanders kunnen vast komen te zitten in de tornado en krijgen veel damage zonder er ook maar iets tegen te kunnen doen. Daarnaast biedt het, de al snelle en beweeglijke Meta Knight, nóg een mogelijkheid om aan onaangename situaties te ontsnappen.

2. Gate

Sinds de start van League of Legends en waar het spel nu staat zijn er veel dingen veranderd, en dat is maar goed ook. In de geschiedenis van League zijn er veel abilities of champions die heel sterk of overpowered waren, maar de beta versie van Twisted Fate is toch een van de meest broken. Twisted Fate is een van de originele champions die tegelijk met de game uitkwam. Tijdens de beta zag de champion er echter heel anders uit dan de huidige versie. Zijn E ability was namelijk een global teleport met een cast-time van drie seconden.

Een speler had dus de mogelijkheid om vanaf level 1 de hele map over te teleporteren. Wanneer TF zijn ultimate ability gebruikte werd deze cast-time ook nog een gehalveerd. Zijn abilities werden later aangepast naar de ultimate die we nu kennen. In de huidige versie van het spel kan een speler alleen globaal teleporteren met een summoner spel die een cast time heeft van vier seconden en een cooldown heeft van 420-210 seconden, gebaseerd op het level van de champion. Het is maar goed dat Riot het probleem al vroeg aangepakt heeft en Twisted Fate heeft veranderd.

3. EE-ONE-D

Toen de nieuwe Rainbow six Siege Operator Lion uitkwam zorgde dat voor veel ophef in de scene. Lion had namelijk een ability waarmee hij drie keer per game de tegenstander zijn positie kon onthullen. De tegenstanders werden rood omlijnd en konden door alle teamgenoten van de nieuwe operator door muren heen gezien worden. Doordat Rainbow six ‘destructable walls’ heeft kreeg het team van Lion in principe drie keer per game een wallhack. Hoewel tegenstanders niet oplichten wanneer ze stil stonden en ze een timer kregen wanneer de ability gebruikt ging worden, wordt het gezien als de meest overpowerde ability in de geschiedenis van Rainbow six Siege. R6 is een actief spel en spelers staan bijna nooit stil, ook als er een timer verschijnt is het lastig voor spelers om opeens stil te staan als er geschoten wordt of granaten gegooid worden.

4. De BFG

De BFG is een sterk wapen wat verschijnt in de Doom-series-spellen. De afkorting staat letterlijk voor Big Fucking Gun en dan kan je er wel vanuit gaan dat het wapen erg sterk is. Het wapen was een one shot kill en kon meerdere tegenstanders tegelijk vermoorden. De Doom spellen worden gezien als moeilijke games, maar wanneer je de BFG in je handen had werd het een eitje. Zelfs de final boss heeft weinig in te brengen tegenover dit wapen en is na twee schoten vernietigd. Het wapen zorgt er eigenhandig voor dat het ‘moeilijke spel’ nog maar weinig voorstelt.

5. Noobtube

Bijna elke Call of Duty fan heeft het moeten ondergaan of kent te verhalen van de Noobtubers van MW2. In Modern Warfare 2 waren granaten erg sterk en het duurde niet lang totdat spelers er achter kwamen dat dit ook gold voor de grenade launcher attachment. De noobtube, zoals de CoD community het noemt, is van zichzelf al sterk, maar door de combinatie van twee perks werd de attachment een echt probleem.

De grenade launcher attachment kon je op een wapen zetten waardoor je de mogelijkheid kreeg om twee granaten af te schieten. De noobtube had maar twee kogels, wat te overzien is. Infinity Ward had echter een perk, One Man Army genaamd, toegevoegd aan MW2 waardoor spelers de mogelijkheid kregen om van class te wisselen zonder dood te gaan. Een speler kon dus twee classes aanmaken met een noobtube en One Man Army waardoor hij constant nieuwe kogels kreeg en oneindig granaten kon afschieten. Daarnaast had het spel ook een perk Danger Close, waardoor granaten meer damage deden en de attachment nog sterker werd.

6. Lightning

De lightning is waarschijnlijk het meest opmerkelijke item op de lijst. Het Mario Kart item wordt vaak ondergewaardeerd, maar als je jezelf in de werking verdiept is het gewoon het sterkste item in het spel. De lightning geeft een speler die achteraan rijdt een goede kans om zich terug te vechten in de race. Alle andere racers worden klein en verliezen hun items. Daarnaast kan de gebruiker gebruik maken van een ‘target shock’, dit houdt in dat het item gebruikt wordt wanneer er racers langs randen of door de lucht vliegen waardoor ze van de baan worden gegooid. Door de bliksemschicht te combineren met een ander item kan de gebruiker in een snel tempo mensen inhalen doordat iedereen, behalve de gebruiker, hun items kwijt zijn.

7. Sliquifier

In CoD zombies zijn er veel verschillende Wonder wapens. Deze Wonder wapens zijn erg sterk en soms zelfs overpowered, maar ze heten ook niet voor niks Wonder wapens. Er is er echter eentje die boven de rest uitsteeg. De Sliquifer was een buildable Wonder wapen op de map Die Rise in Black ops 2. Het wapen schiet een paarse vloeistof uit die de zombies laat exploderen, de explosie wordt doorgegeven aan de zombies eromheen totdat er geen zombies meer in de buurt zijn.

Voordat het wapen werd generfd kon een speler in hoge rondes met één schot alle zombies van de ronde vermoorden en de ronde eindigen. Zelfs in de huidige staat is het wapen tot ronde 100 een one shot kill voor zombies. Het enige gevaarlijke aan het wapen is dat het de vloer glad maakt, wat gevaarlijk kan zijn met de diepe afgronden op Die Rise.

8. Infinity blade

Bij de release van de Infinity Blade in Fortnite liep het storm op Polar Peak, waar het wapen spawnde. Alle Fortnite-spelers wilden het zwaard in hun handen hebben. Er was echter maar één exemplaar per game en dat betekent dat maar één speler het zwaard kon bemachtigen. De speler die het zwaard heeft kreeg speciale abilities. Zo kreeg de gebruiker 200HP en 200 shield, regeneration over time, herstel van vijftig HP als hij een tegenstander doodde en 130% movement speed. Daarnaast kreeg het in twee klappen tegenstanders down of dood en gingen gebouwen en de omgeving in één klap kapot. Ook kon degene met het zwaard grote afstanden springen en kreeg hij geen fall damage. Bij release kon de speler zelfs nog bouwen, maar dit was het eerste wat Epic Games veranderde om het zwaard te nerfen. Dit was echter niet genoeg om het wapen minder dominant te maken en daarom besloot Epic om het zwaard in de Vault te stoppen.

9. AWP

De AWP is misschien wel het bekendste wapen van alle shooter games. De sniper van Counter-Strike is iets waar elke speler rekening mee moet houden. Zelfs na talloze nerfs blijft het wapen dominant in het spel. Een speler kan met het wapen makkelijk in zijn eentje een ronde winnen. Doordat de AWP overal boven de benen een one shot kill is geeft dit vooral voor spelers met een goede aim de optie om teams te carrien. Hoewel het wapen skill nodig heeft om het overpowered te maken, blijft het vervelend om er tegen te spelen. Zelfs als je tegen minder goede tegenstanders speelt die de sniper in hun handen hebben heb je weinig kans om dat duel te winnen. Het wapen biedt een echte clutch factor voor elke speler.

10. Golden gun

De Golden gun is een klassieker. Het gouden wapen van James Bond was een one shot kill in Goldeneye 007 uit 1997. Het is een van de meest verkochte Nintendo 64-spellen en daar droeg het wapen aan bij. De golden gun bood spelers de mogelijkheid om tegenstanders in één kogel dood te schieten. Er zit maar één kogel in het magazijn waardoor het wapen na elk schot moet worden herladen. Toch is het gouden wapen het sterkste wapen in het spel en een favoriet van de fans. Net als de AWP van Counter-Strike brengt het charme met zich mee om tegenstanders in één keer te kunnen doden. Ook moet een speler natuurlijk raak schieten om het wapen echt functioneel en overpowered te laten worden. Maar dat geldt voor elk one shot kill wapen en dat weerhoudt ons niet om ze op de lijst te noemen.

Dat waren tien van de meest overpowerde items en abilities in gaming history. Er zijn nog veel meer sterke items of abilities in gaming geschiedenis die niet genoemd zijn op onze lijst. Sommige zullen zelfs nog sterker zijn dan bepaalde dingen op onze lijst. Wie weet voor een toekomstig lijstje.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen