Nieuws

Sora uit Kingdom Hearts is het laatste DLC-personage voor Smash Ultimate

Sora uit Kingdom Hearts is het laatste DLC-personage voor Smash Ultimate

Sora, het hoofdpersonage uit de serie Kingdom Hearts van Square Enix en Disney, is aankondigd als het allerlaatste DLC-personage voor Super Smash Bros Ultimate. Sora werd aangekondigd in een speciale videopresentatie, waarin Smash Bros-bedenker Masahiro Sakurai het personage introduceerde en speelde. Samen met Sora werd ook de nieuwe stage Hollow Bastion getoond en kwam er muziek uit de Kingdom Hearts-serie voorbij. Ook werden er een aantal nieuwe Mii-kostuums aangekondigd.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=uSdXUwb5FkE

Met de aankondiging van Sora is Fighters Pass Volume 2 afgerond, waarmee ook alle personages in Super Smash Bros Ultimate nu bekend zijn. Eerder werd Kazuya Mishima uit Tekken aangekondigd voor Ultimate. Ook Pyra en Mythra uit Xenoblade Chronicles 2 en Sephiroth uit Final Fantasy VII maakten eerder hun opwachting in Fighters Pass Volume 2.

Sora en Kingdom Hearts

Kingdom Hearts is een serie die sinds 2002 bestaat. De serie kenmerkt zich als een langlopende samenwerking tussen het Japanse gamebedrijf Square Enix en de Amerikaanse film- en animatiestudio Disney, waarbij Kingdom Hearts geldt als een soort crossover tussen de Final Fantasy-serie van Square Enix en de verschillende films en werelden uit de geschiedenis van Disney.

Kingdom Hearts

Sora is het hoofdpersonage van de serie. Hij hanteert de Keyblade, een grote sleutel die hij als wapen gebruikt. Ook heeft hij toegang tot verschillende spells en abilities. Samen met de bekende Disney-personages Donald Duck en Goofy gaat hij op avontuur om de Heartless, duistere manifestaties van het kwaad, te verslaan. Daarbij bezoeken Sora en zijn vrienden verschillende werelden van Disney, evenals een aantal unieke gebieden binnen de wereld van Kingdom Hearts. Ook komen ze daarbij af en toe Final Fantasy-personages als Cloud en Sephiroth tegen, evenals een aantal originele Kingdom Hearts-personages als Riku en Kairi, twee vrienden van Sora.

Mii-kostuums

miis
De nieuwe mii-kostuums zijn gebaseerd op de Octoling en Judd uit Splatoon en Doom Slayer, het spelerspersonage uit de Doom-serie.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate