Video

Smash Ultimate's Kazuya-DLC krijgt uitgebreide videopresentatie

Nintendo publiceert op 28 juni om 16:00 een nieuwe video op YouTube, waarin ruim veertig minuten aandacht wordt besteed aan nieuwe downloadable content rond Kazuya Mishima, het nieuwste speelbare personage voor Super Smash Bros Ultimate.

Naast Kazuya wordt er meer informatie gegeven over de nieuwe Mishima Dojo-stage, muziek uit Tekken en nieuwe kostuums voor Mii-vechters. Ook wordt in de presentatie de releasedatum van de DLC bekendgemaakt door Nintendo.

Embedded content: https://twitter.com/NintendoNL/status/1408349317153366019?s=20

Tekken

De presentatie wordt, zoals altijd, gedaan door game director Masahiro Sakurai. Kazuya Mishima, uit Tekken, werd eerder aangekondigd tijdens Nintendo's E3 presentatie. Hoewel Tekken een populaire fighting game-serie is, met competities op grote toernooien als EVO, was er eerder nog geen personage uit de serie speelbaar in Smash Bros Ultimate.

Wel is Bandai Namco, de uitgever van Tekken, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Smash Bros-serie sinds de edities voor Wii U en 3DS. Namco's bekendste personage, Pac-Man, kwam wel eerder in Smash. Ook werd er een Mii-kostuum uitgebracht voor Heihachi uit Tekken: hij is de vader van Kazuya.

heihachi mii smash

Versie 12.0.0: replays en balance changes?

De toevoeging van de Kayuza-DLC betekent ook dat Smash Bros Ultimate een update krijgt. Met de komst van versie 12.0.0 waarschuwt Nintendo dat spelers hun opgenomen replays het beste kunnen opslaan als video, omdat replays uit vorige versies mogelijk niet langer gaan werken. Smash Bros Ultimate speelt namelijk opgenomen replays eerst af in de engine van de game zelf: pas wanneer deze worden omgezet naar een video, kun je de replays voor altijd bewaren.

Embedded content: https://twitter.com/NintendoNL/status/1408356892234162177?s=20

Ook betekent de update dat er mogelijk personages en andere zaken in de game worden aangepast. In eerdere patches zijn onder meer aanvallen met meerdere hits veranderd en kwam er plotseling een nieuwe stage in de vorm van Small Battlefield.

Wat er precies gaat veranderen in versie 12.0.0, is dus nog even afwachten tot de release van Kazuya. Meestal zijn de aanpassingen van een nieuwe patch kort na de update snel online terug te vinden.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate