Nieuws

Kazuya Mishima uit Tekken komt naar Super Smash Bros Ultimate

Kazuya Mishima uit Tekken komt naar Super Smash Bros Ultimate

Kazuya Mishima, een van de hoofdpersonages uit de Tekken fighting game-serie, is aankondigd als het nieuwste DLC-character voor Super Smash Bros Ultimate. Kazuya verscheen in een trailer aan het begin van Nintendo's E3 Direct-presentatie, waarin een cinematic en gameplay te zien was.

Embedded content: https://twitter.com/NintendoEurope/status/1404835004996325383?s=20

Eerder werden personages als Pyra en Mythra uit Xenoblade Chronicles 2 en Sephiroth uit Final Fantasy VII toegevoegd aan Super Smash Bros Ultimate. Kazuya Mishima is het eerste DLC-personage uit een fighting game sinds Terry Bogard uit Fatal Fury werd toegevoegd aan het roster van Nintendo's platform-fighter. Met de komst van Kazuya is er nog één plek over voor een personage op Super Smash Bros Ultimate's Fighters Pass Volume 2.

Devil Form

In de trailer gooit Kazuya Smash Bros characters als Ganondorf en Captain Falcon in een vulkaan: een referentie naar gebeurtenissen in de Tekken-games. Hij is een mens met demonische krachten: zijn 'Devil Form' probeerde oorspronkelijke Kazuya's lichaam over te nemen, maar Kazuya wist een deel van deze vorm te beheersen en gebruikt die krachten voor zijn twee ultieme doelen: zijn vader Heihachi verslaan en de wereld overheersen. In de Smash-trailer transformeert Kazuya ook naar zijn Devil form, onder meer voor zijn Final Smash, en in een alternatief kostuum draagt Kazuya een driedelig pak en een lange jas.

Embedded content: https://twitter.com/NintendoVS/status/1404865528964030467

Ook zien we in de trailer een nieuwe stage, die gebaseerd lijkt op de Mishima Dojo uit Tekken 7. Dit is de plek waar Kazuya en de rest van de Mishima-familie hebben getraind in vechtsporten als karate. Op de achtergrond bevindt zich een groot Boeddha-beeld met duivelse details.

Moveset

Masahiro Sakurai, het brein achter Super Smash Bros, gaf na de trailer een korte toelichting op de moveset van Kazuya, met een lange lijst aan iconische aanvallen uit Tekken. Kazuya kan in Smash Bros onder meer de Spinning Demon en Dragon Uppercut uitvoeren. Het is nog niet duidelijk hoe deze aanvallen, die in Tekken vaak worden uitgevoerd met complexe inputs, precies gaan werken in Super Smash Bros Ultimate.

Mogelijk gaat Kazuya's speelstijl lijken op de andere fighting game-personages Ryu, Ken en Terry: deze characters hebben (in één op één gevechten) auto-turn around, een eigenschap waarmee ze zichzelf automatisch richting de tegenstander draaien. Daarnaast is het voor deze personages mogelijk om speciale inputs te gebruiken in Smash. Ook kent Tekken een belangrijke 'comeback mechanic', genaamd Rage, dat geactiveerd wordt wanneer een personage nog maar weinig health over heeft. Rage maakt in Tekken aanvallen sterker, iets wat je zou kunnen vergelijken met Terry's GO Meter in Smash Ultimate.

Releasedatum

In een uitgebreidere presentatie, die live zal gaan op 28 juni 2021 om 16:00, laat Sakurai meer zien van Kazuya. Ook zal er dan een releasedatum bekend worden gemaakt voor de DLC, die naast het personage ook een nieuwe stage en muziek uit de Tekken-games zal bevatten.

kazuyasmash

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate