Nieuws

De wegens seks verbannen Twitch-streamer is weer live

De wegens seks verbannen Twitch-streamer is weer live

De wegens seks verbannen Twitch-streamer Kimmikka is na slechts zeven dagen weer live. Dit meldt de esportsjournalist Jake Lucky via Twitter. De streamer zal ongetwijfeld niet slechter worden van dit incident, want de tweet van Lucky ontving meer dan 90.000 likes.

Iets meer dan een week geleden werd het bewuste fragment op Reddit gedeeld. Dit trok natuurlijk de nodige aandacht, wat zorgde voor een ban. De beelden tonen niet veel bijzonders, wat waarschijnlijk de reden is voor de korte duur van één van de meest besproken bans van de afgelopen tijd.

Embedded content: https://twitter.com/JakeSucky/status/1566521558201507841

Twitch heeft een groot aantal regels

Dat een livestreamer op Twitch wordt verbannen, is niet bijzonder. Het platform heeft namelijk een groot aantal regels waar content creators en kijkers zich aan moeten houden. Verzuimen ze hierin, dan volgt een ban. Dit kan een tijdelijke of permanente ban zijn.

De regels zijn in de community guidelines van Twitch te vinden. Hieruit valt op te maken dat het overtreden van de wet, geweld en bedreigingen, het delen van privé informatie, oplichting, het verspreiden van desinformatie en nog veel meer zaken kunnen leiden tot een ban. Het hebben van seks tijdens een livestream hoort daar dus ook bij.

Door de jaren heen zijn livestreamers voor uiteenlopende en bijzondere acties verbannen. Zo filmde Dr Disrespect dat hij een publiek toilet betrad en sloeg voormalig Overwatch-professional Dellor een toetsenbord tegen zijn hoofd.

Hoewel de mensen achter Twitch hun uiterste best doen om het platform zo veilig mogelijk te houden, kan niets worden uitgesloten. Daarom is de adviesleeftijd voor het platform 13 jaar en ouder.

Anoniem
AnoniemRedacteurSchrijft graag onder een andere naam