Valorant

Valorant is de nieuwe first-person tactical-shooter van Riot Games, de makers van League of Legends. De game is het best te omschrijven als een mix tussen CS:GO en Overwatch en is op 2 juni officieel gelanceerd.

De nieuwe 5-tegen-5 tactische first-person shooter van Riot Games werd in de nacht van 15 op 16 oktober tijdens een speciale editie van Riot Pls aangekondigd. Ten tijden van de aankondiging heette het nog Project A, maar inmiddels is het spel bekend als Valorant.

Closed Beta

Spelers konden voor het eerst kennismaken met Valorant tijdens een closed beta. Vanaf 7 april konden spelers toegang verdienen voor het spel door Twitch-streams te kijken van uitgekozen streamers. Nadat een speler voldoende uren gekeken had kon hij zelf een uitnodiging ontvangen en het spel vervolgens uit proberen. De closed-beta van het spel duurde tot 28 mei. Enkele dagen later, op 2 juni, werd het spel officieel uitgebracht en beschikbaar voor alle spelers wereldwijd.

Embedded content: https://twitter.com/PlayVALORANT/status/1267682356460216320?s=20

Abilities

Ondanks dat het spel de meeste overeenkomsten heeft met Counter Strike:Global Offensive heeft het ook één groot verschil met het spel: verschillende speelbare personages, inclusief bijbehorende abilities. Dit zorgt ervoor dat net als in CS:GO de mappen gecoördineerd en tactisch spel vereisen, maar spelers ook de kans hebben individueel het verschil te maken door goed en tijdig gebruik van een personages unieke abilities.

Agents

Een personage in Valorant heet een agent en iedere agent voegt met zijn unieke abilities iets anders toe aan de samenstelling van een team. Er zijn vier soorten agents, duelists, initiators, controllers en sentinels. Op dit moment heeft Valorant 11 speelbare agents:

Economy

Een ander element dat coördinatie en tactisch spel bevordert en eveneens is overgenomen van CS:GO is het gebruik van economy. Een speler heeft namelijk iedere ronde slechts een beperkt aantal credits tot zijn beschikking om zijn uitrusting mee samen te stellen. Hierdoor moeten in het spel regelmatig tactische keuzes gemaakt worden. Zo moet een speler bijvoorbeeld kiezen tussen het kopen van een sterk wapen of een zwakker wapen maar wel een extra ability of sterker schild.

Wapens

Valorant biedt, wederom net als CS:GO, spelers de keuze uit zes wapentypes bij de wapens van Valorant: Pistols, SMG's, Shotguns, Rifles, Snipers en Heavy. Ieder type heeft een paar verschillende keuzes met ieder hun eigen prijs. We hebben de beste wapens in Valorant voor je op een rij gezet.

Gamemodes

De basismode van Valorant is het wel bekende Search&Destroy. Twee teams van 5 spelers nemen het tegen elkaar op waarbij één team een locatie verdedigt en het andere team die locatie aanvalt. De tweede gamemode die spelers in Valorant kunnen spelen heet Spike Rush. Spike Rush is een snelle variant op het basisspel waarbij alle spelers hetzelfde willekeurige wapen krijgen en er tijdens de ronde power-ups op de map te vinden zijn.

Beginnen met Valorant

Ben je nou enthousiast geworden en wil je Valorant gaan spelen? Lees dan eerst onze Valorant beginner tips en wordt lid van de Valorant Benelux Discord om mensen te vinden om samen het spel mee te ontdekken!